PEN, tüm ayların yazarını açıkladı

PEN, tüm ayların yazarını açıkladı

PEN Yazarlar Derneği, haziran ayında yaşamını yitiren tarihçi, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Zafer Toprak'ın tüm kitaplarını PEN Temmuz – Ağustos ve tüm ayların kitabı olarak önerdi.

PEN Yazarlar Derneği, haziran ayında yaşamını yitiren tarihçi ve akademisyen Prof. Dr. Zafer Toprak'ın tüm kitaplarını PEN Temmuz – Ağustos ve tüm ayların kitabı olarak önerdi.

zafer-toprak.webp

PEN tarafından ypaılan açıklamada "Zafer Hoca’yı yitirdik. “Alimin ölümü alemin ölümüdür” sözünün tam tarif ettiği bir alim, bir aydındı Zafer Toprak. Şimdi alim deyince tekke, tarikat şeyhlerini anlayanların tam karşısında duran, fakat yaşamı da bir anlamda ‘çileci’ biçimde, üniversite, araştırmalar, yazılar, kitaplar içinde geçen Zafer Hoca, aşığı olduğu Cumhuriyete birbirinden değerli eserler kazandırdı. Her yeni kitabı sürükleyici bir roman dizisi heyecanıyla beklenirdi. Tarih kitaplarının edebiyat tadıyla okunabileceğini de gösterdi bize. Şimdi Cumhuriyetimizin tam da 100. Yılını kutlamaya hazırlanırken, Zafer Hoca bize kim bilir ne sürprizler yapacak diye beklerken bu gidiş gerçekten çok zamansız, çok acı oldu! Zafer Toprak’ın yokluğundan duyduğumuz kederi, bir aydını yaşatmanın, hep hatırlamanın en iyi yolu olan kitaplarını okuyarak azaltacağız. Türkiye’nin milli iktisat, tarım politikalarından İttihat Terakki’ye, Sümerbank’tan işçi sınıfına, popülizmden Türkiye’de feminizme ve Atatürk’e yayımlanmış pek çok yapıtının yanı sıra, yayımlanacakları da hevesle okumayı beklerken, tüm kitaplarını PEN Temmuz – Ağustos ve tüm ayların kitabı olarak önermekten buruk bir mutluluk duyuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.