"Pençe-Şimşek" ve "Pençe-Yıldırım" operasyonu başladı

"Pençe-Şimşek" ve "Pençe-Yıldırım" operasyonu başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil'e başlatılan harekatın adının "Pençe-Şimşek" ve "Pençe-Yıldırım" olduğunu duyurdu.

TSK, Kuzey Irak'taki terör hedeflerine yönelik kapsamlı bir harekat başlattı.

Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil'deki PKK hedefleri ateş altına alındı. Harekta F-16'ların yanı sıra sınırdaki topçu birlikleri ve ileri üs bölgelerindeki ateş destek unsurları da katılıyor.

Operasyon öncesi geniş çaplı istihbarat çalışması ve İHA'lar ile görüntüleme yapıldığı bildirildi. 

Komando timleri de daha önceden belirlenen noktalara indirildi. 

CUMHRUBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hareket merkezine video konferans ile bağlandı. Askerlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam başlatılan operasyonun adının "Pençe-Şimşek" ve "Pençe-Yıldırım" olduğunu duyurdu.

"Karadan ve havadan sığınak-barınak ve mağaraların ateş altına alındığı operasyonda, şu ana kadar çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir" diyen Erdoğan, "Amacımız, güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör varlığını tamamen ortadan kaldırmak ve ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmektir. Terörün kökünü kazımakta ve vatandaşlarımızı terör belasından tamamen kurtarmakta kararlıyız" ifadelerini kullandı.

ogqf5dgsukshpxfncyzasg.jpg

"TERÖR ÖRGÜTÜNE YER YOK"

Harekatın komşu Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Bu harekat, bölgede barış ve huzurunun tesis edilmesine de önemli katkılar sağlayacaktır. Burada bir kez daha ifade etmek isterim ki, ne Türkiye'nin, ne Irak'ın, ne de Suriye'nin geleceğinde bölücü terör örgütüne ve teröre asla yer yoktur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Uluslararası hukuktan doğan haklarımız çerçevesinde, bölgemize kan, gözyaşı ve yıkımdan başka bir şey getirmeyen bu katil sürülerinin kökünü kurutana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kahraman Mehmetçiğimizin başarıyla icra ettiği operasyonlarda azami oranda yerli ve milli savunma sanayii ürünlerimizin kullanılması da bizim için ayrı bir memnuniyet ve iftihar vesilesidir.  Sözlerime son verirken bu operasyonda görev alan Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman personelinin her birini ayrı ayrı alınlarından öpüyor, sizlere muvaffakiyetler diliyorum.Allah yar ve yardımcınız olsun."

MSB: KOMANDOLARIMIZ KUZEY IRAK'TA

Milli Savunma Bakanlığı da bir "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kahraman Komandoları, Kuzey Irak’ta" paylaşımını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.