Pentagon GPS kullanan cihazları yasakladı

Pentagon GPS kullanan cihazları yasakladı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, askeri üs ve operasyon bölgelerinde konum belirleme teknolojisine sahip tüm cihaz ve uygulamaların kullanımını yasakladığını açıkladı.

Son aylarda GPS kullanan cihazlarla ilgili yaşanan sorunlar ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un bu konuda adım atmasına neden oldu. Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamaya göre konum belirleme yani GPS özelliğine sahip cihaz, uygulama ve hizmetlerin ABD ordusunun küresel operasyonları ve askeri personelin güvenliğine yönelik riskler taşıdığı belirtildi.

Pentagon GPS kullanan cihazları yasakladı

GPS özelliğine sahip teknolojilerin Amerikan askerlerinin konumları ve bir bölgedeki sayıları dahil birçok bilgiyi aktarma riski taşıdığı belirtilen açıklamada, "Savunma Bakanlığı personelinin, operasyon alanı olarak tanımlanan bölgelerde iken devlete ait veya özel cihaz, uygulama ve hizmetlerde konum belirleme özellikleri ve işlevlerini kullanması yasaklanmıştır." ifadelerine yer verildi.
 
Strava uygulaması üsleri ortaya çıkarmıştı

Yeni uygulama, Pentagon gibi askeri operasyon alanı olarak tanımlanmayan kamu binalarını kapsamazken, GPS özelliğinin kapatılması durumunda söz konusu cihazların taşınabileceği belirtiliyor. Ocak ayında "Strava" adlı bir uygulama, dünya üzerinde kullanıcılarının bulunduğu konumlarını "dünya ısı haritası" başlığıyla paylaşmıştı. Amerikan askerlerinin de kullandığı uygulama, ABD'nin Afganistan, Suriye ve Irak'ta daha önce bilinmeyen bazı üslerinin yerini açık etmiş, Pentagon bu konuda inceleme başlatmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.