Periscope canlı yayın uygulaması ne zaman kapanacak?

Periscope canlı yayın uygulaması ne zaman kapanacak?

Son yıllarda ise farklı amaçlarla kullanılmaya başlayan Periscope uygulamasının yerine video konferans özelliği devreye girecek gibi görünüyor.

Bir yazılımcı tarafından, Twitter kodlarında rastlanan bu durum, sosyal medya platformunun miadını doldurmuş uygulamadan vazgeçtiğini kanıtlıyor. Uygulamanın şu an için ne zaman sonlandırılacağı ortaya çıkmış olmasa da, uzmanlar 2021 yılının sonunu göremeyeceği kanısında hemfikir.

Twitter tarafından satın alındıktan sonra, uygulamaya eklemlendirilen Periscope, bir süre sonra tamamen Twitter’dan bağımsız bir hale gelmişti. Hali hazırda Twitter canlı yayın için kendi içinde kullanıcılara destek veriyor. İsmi daha sonradan Scope olarak değişen uygulama da isterseniz yaptığınız yayınları, Twitter üzerinden de yayınlamanız mümkün. Scope sonrası ise, 11 Aralık tarihinde satın alınan Squad uygulaması ile birlikte Twitter canlı yayın ve video görüşmeye dair fonksiyonları da bir araya getirebilir.

Özellikle son yıllarda alternatif medya kurumlarının dışında + 18 yayınlarla anılmaya başlayan Scope, Twitter tarafında da rahatsızlık yaratmış gibi görünüyor. Periscope canlı yayın videolarında karşımıza çıkan bu rahatsız edici durum, uygulamanın da sonunu getirecek gibi görünüyor.

Bugün Instagram canlı yayın özelliği çok konuşulsa da, bu özelliği ilk sunan platform Periscope uygulamasıydı. Kısa sürede birçok rakibi çıkan başarılı girişim, kısa sürede Twitter tarafından satın alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.