Personel Takip Sistemi Siber Saldırılara karşı koruyor!

Personel Takip Sistemi Siber Saldırılara karşı koruyor!

Birçok şirket uzaktan çalışma sistemini kullanmaya başladı. Şirketler uzaktan çalışma sisteminde personel takip sistemi kullanarak ofis ortamını yakalayabiliyor.

Şirketin güvenli ağ ortamından uzaklaşan bilgisayarlar ve önemli bilgilerin güvenliği için endişelenen şirketler kullandıkları personel takip sistemi sayesinde gelecek saldırılara karşı önlem alabiliyor. Sistem sayesinde olası tehditler kısa süre içerisinde tespit ediliyor ve müdahale edilmesi için alan açılıyor.

Sistem, Ofis Ortamı Yakalamanıza Yardımcı Oluyor

Personel takip sistemi sayesinde evde de ofis ortamının havasının yakalanabileceğini söyleyen Deskgate Genel Müdürü Turan Can, iş saatinde maksimum verim almak isteyen şirketlerin mutlaka sistemi kullanmaları gerektiğine dikkat çekti. Can, “Personel takip sistemi ile aynı ofis ortamındaki birliktelik yakalanabilir. Ekip çalışmalarına çalışmaları için uygun bir ortam yaratılarak, ortaya çıkartılacak projeler için ortak hareket edecek ve düzeni sağlayacak sistem elde edilebilir. Pandeminin başından bu yana birçok şirket bu sisteme geçti ve personel performanslarını ofis ortamının da üzerine taşıma imkanı buldular. Dolayısıyla pek çok açıdan oldukça faydalı bir yazılımdır. Zaten bu nedenle de sıklıkla tercih ediliyor” dedi.

uzaktan-calisma.jpeg

Sistem Çalışan Hakkında Rapor Tutuyor

Çalışanların aylık performanslarının sistem tarafından değerlendirildiğine dikkat çeken Deskgate Genel Müdürü Turan Can, tutulan raporlar sayesinde çalışanların aktif sürelerinin rahatlıkla hesaplanabildiğini dile getirdi. Can, “Sistem, çalışanların ne kadar süreyi işte ne kadar süreyi iş dışı faaliyetlerde geçirdiğini kolaylıkla tespit edebiliyor. İşveren açısından oldukça önemli olan verileri toplayan ve ilgili yöneticilere ileten yazılım sayesinde tıklama hareketleri, açılan siteler ve sayfalar ayrıntılı şekilde görülebiliyor. Çalışan uzaktan çalışma sistemi içerisinde istenen tempoyu yakalayamamışsa elde ettiğiniz bu raporlardan bunun nedenini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşveren de elde ettiği bu raporları gerekirse çalışanı ile paylaşarak, performansının hangi noktalarda düştüğünü ve neler yapması gerektiğini çalışanı ile paylaşabiliyor” diye konuştu.

Siber Saldırılara Karşı Şirketi Koruyor

Bilgisayar hareketlerinin kontrol edildiğini böylece oluşabilecek tehditlerin önüne personel takip sistemi sayesinde kısa sürede geçilebileceğini belirten Turan Can, konu ile ilgili görüşlerini şu şekilde aktardı:

“Şirketlerin en büyük korkusu olası tehditlerin vereceği zararlardır. Bu noktada hem şirket bilgileri tehlikeye girer hem de sağlıklı çalışma ortamı kurulamaz. Uzaktan çalışma sisteminde de birçok kurum buna hazırlıksız yakalanabilir. Ancak personel takip sistemi yalnızca çalışanları izlemez, gelebilecek her türlü saldırılar konusunda da uyarılarda bulunur. Dolayısıyla uzaktan sağlanacak siber destek sayesinde sistemin tespit ettiği sorunlar kısa sürede bertaraf edilerek sonuca kavuşturulabilir. Sistem sayesinde bu sorunu da çözüme kavuşturabilirsiniz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.