Pervin Ersoy Zeytinyağına tam not verdi

Pervin Ersoy Zeytinyağına tam not verdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy Ünlüler ile Türkiye’yi geziyorum programı kapsamında Ayvalık ta sektörün öncüsü Köklü zeytinyağları fabrikasına ziyarette bulunup İyi zeytinyağı üretimi ve aşamalarını yerinde incelediler. 

Pervin Ersoy ve ünlülerden oluşan ziyaretçilerinin arasında İlker Ayrık, şarkıcı Zara, Rachel Araz, Aslı Hünel gibi birçok isimde bulundu. Ziyaretçiler ilaç niyetine Erken hasat zeytinyağının tadımını yaptı.

Ayvalık’ın zeytin üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Köklü Zeytincilik Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Kürlek, “ Sayın Kültür ve Turizm Bakımımızın sevgili eşleri Pervin Ersoy’u ünlülerimizi ağırlamaktan çok mutlu olduk, ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayvalık zeytinde dünyada söz sahibi olacak” dedi.

Ayvalık zeytinyağını diğerlerinden ayıran temel nokta, geçmişten bugüne taşınan geleneksel sıkma zeytinyağında liderliği bırakmaması… Köklü Zeytincilik de bu isimlerden biri… Yurtiçi ve yurt dışında birçok ödüle layık görülen, birçok ülkeye ihracat yapan Köklü Zeytin, zeytinyağından dev bir tesis. 1937 yılından bu yana aile şirketi olarak Ayvalık ticaretine değer katan Köklü Zeytincilik, yeni üretim ve satış merkeziyle dikkatleri yeniden üzerine çekti. Açılışta Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ziyaret ettiği tesis, klasik zeytincilikle modern üretimi birleştirmesiyle öne çıkıyor. Üretim alanını gezen Kaymakam Görgülüarslan, zeytinyağı sıkma makinalarını inceledi, tesisin Ayvalık ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Geleneksel Üretim

Köklü zeytinyağları tesisi 8 bin metrekare alan üzerine kurulu ve yıllık 3 bin ton zeytinyağı ve 600 ton zeytin işleme kapasitesine sahip... Tesiste ayrıca 2 adet taş değirmen kurulu olup geleneksel yöntemlerle taş baskı soğuk sıkım zeytinyağı üretiliyor. Aynı zamanda tesiste organik zeytin ve zeytinyağlarının da üretimi gerçekleşiyor.

Köklü Zeytin ve Zeytinyağı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kürlek “Yeni ve modern bir tesisi Ayvalık’ımıza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Tesisimizde yeni istihdam yarattık, 50 kişiye istihdam sağladık. Artan kapasitemizle yurt dışı ihracatımızı da artıracağız. Ayvalık zeytin üretiminde dünyada söz sahibi olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.