Petrol Fiyatlarının Uçacağına Dair İlk Sinyal Geldi

Petrol Fiyatlarının Uçacağına Dair İlk Sinyal Geldi

OPEC Genel Sekreteri'nin açıklamasının ardından gözler petrol fiyatlarına çevrildi.

OPEC Genel Sekreteri Mohammed Barkindo`nun "Bugün bir anlaşmaya varacağız" açıklamasının ardından brent petrolun varil fiyatında artış yüzde 4`e yaklaştı. 

Piyasalarda gözler saat 12:00'da başlayacak OPEC toplantısına çevrilirken, toplantı öncesinde OPEC Genel Sekreteri Mohammed Barkindo'dan flaş açıklama geldi. Barkindo, "Bugün bir anlaşmaya varacağız" dedi.

Barkindo'nun açıklamasının üretimde dondurma sinyali olarak algılanmasının ardından petrol tırmanışa geçti.

Petrolde yükseliş yüzde 4'ü aşarken brent petrolün varil fiyatı saat 12:24 itibariyle yüzde 5.79 artışla 50.06 dolardan işlem görüyor. 

Öte yandan OPEC delegesi, "Gayri resmi toplantıda anlaşma yönünde ilerleme sağlandı. Ancak henüz anlaşma sonuçlandırılmadı" dedi.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid al-Falih ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"OPEC'in anlaşmaya varacağı konusunda iyimser olup olmadığını bilmiyorum. Bir anlaşmaya varmaya yaklaşıyoruz. OPEC anlaşmasının izlenmesi için uygun mekanizmaya ihtiyacı var.

OPEC'in önerdiği üretim kesintilerini kabul ediyoruz. 32,5 milyon varil/gün üretim tavanına odaklanılmış durumda. Eğer anlaşma olmazsa petrol piyasası daha yavaş toparlanır. Petrol piyasasında temel göstergeler doğru yönde ilerliyor.

OPEC dışı üretim büyümesi terse dönmüş durumda. OPEC üyesi olmayan üreticilere de üretimi kısmaları önermeleri yönünde genel bir arzu var. Eğer OPEC bir anlaşmaya varamazsa piyasalar çökmez. Bugün bir anlaşmaya varırsak, OPEC dışı üreticilere de gideceğiz"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.