Phıladelphıa'lı Pop Rock Grubu Barakka’dan İkinci Tekli, “Son”

 Phıladelphıa'lı Pop Rock Grubu Barakka’dan İkinci Tekli, “Son”

Geçtiğimiz yıl “Alevler İçindeyim” isimli teklisini yayınlayan Barakka grubu, bu sefer slow bir şarkı olan “Son” isimli yeni teklisini yayınladı.

İlk albümü "Uzaklardan"ı 2012 yılında yayınlayan Barakka, gitarda Barış Kaya, udda Roger Mgrdichian, perküsyonda Joe Tayoun ve klavyede Billy Tayoun’dan oluşuyor. Philadelphia'da tanışan ve beraber müzik yapmaya başlayan bu dörtlü, ilk kez sahneye Philadelphia Türk Festivalinde çıktı; daha sonra Philadelphia’nın türlü festivallerinde yer aldı. Barakka, bir Amerikalı Blues grubu ile ve bir Türk ön grup alarak Philadelphia’da ilk Turkish American Rock Fest’i gerçekleştirdi. Bu konser Türk&Amerikan organizasyonlarının dikkatini çekti. Grup bundan bir ay sonra Philadelphia 76’ers NBA maçı öncesi Wells Fargo salonunda  bir konser verdi ve yaklaşık 10.000’den fazla izleyiciye ulaştı. Bir kaç ay içinde Philadelphia’nın en büyük festivallerinden biri olan Italian Market Festivali'nde sahne aldı ve bu sefer seyirci sayıları 15.000’e ulaştı.

Barakka; New Jersey, Philadelphia ve New York’ta verdiği sayısız konserlerine devam ederken bir yandan da yeni albüm kayıtlarına hız verdi. Solist Barış Kaya'nın 2014’te tanıştığı ünlü miks mühendisi ve Mars Yapım’ın kurucusu Uğur Memiş’in müthiş yol göstericiliği ile grup, geçtiğimiz yıl albüm kayıtlarına başladı. Albümdeki şarkıların aranjelerini Özgür Bakkaloğlu üstlendi. Bu albümde davulda Barış’ın kardeşi gibi sevdiği Türkiye’nin sayılı yetenekteki davulcularından biri olan Cengiz Tural yer aldı. Albüm kayıtları New Jersey, Philadelphia, Ankara, İstanbul ve İzmir’de gerçekleşti.

Albümün çıkış şarkısı "Alevler İçindeyim" oldu ve şarkıya New York City, New Jersey, Philadelphia ve Meksika’da klip çekildi. Türkiye’de bir çok radyoda yayınlanan “Alevler İçindeyim” için Barakka’nın solisti ve gitaristi Barış Kaya Türkiye’ye gelip radyo programlarına katılarak akustik performans gerçekleştirdi. İstanbul, Bursa, Çanakkale ve Ankara gibi şehirlerde radyo programlarına katıldı.

Amerika’ya dönüşünde Barış ve ekibi konser serilerine devam ederken, albümün ikinci klip şarkısı belirlendi. Bu sefer seçilen şarkı rock çevrelerinde “power ballad”  tarzı olarak adlandırılan şarkıları “Son” oldu. Son’un söz ve müziği tüm Barakka şarkılarında olduğu gibi yine Barış Kaya’ya ait.

Amerika ve Türkiye’de çekilen duygusal klibin yönetmeni Alevler İçindeyim’in de klibini yöneten Cevahir Ünal oldu. Yakında Türkiye konserlerine başlamaya hazırlanan Barakka’nın “Son” isimli şarkısı tüm dijital platformlardaki yerini aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.