Philip Morris/Sabancı “25. Yıl” Gururunu Yaşıyor

Philip Morris/Sabancı “25. Yıl” Gururunu Yaşıyor

Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Philsa Philip Morris/Sabancı, 25.kuruluş yıldönümünü, İzmir Torbalı’da kutladı.

Kutlama etkinliklerine, hali hazırda şirkette görev yapan çalışanların yanı sıra, farklı zamanlarda emekli olarak şirketten ayrılan yaklaşık 150 eski çalışan da katıldı. Katılımcılar, çalışanlarına sadece şirkette görevliyken değil, emekli olduktan sonra da değer veren bir firmada çalışmaktan duydukları mutluluk ve gururu dile getirdiler. Etkinlikler kapsamında, fabrikanın 25 yılını özetleyen ve 1992 yılından günümüze kadar olan döneme ilişkin kilometre taşlarının sergilendiği “Geçmişten Geleceğe” adlı alanın açılışı da yapıldı. Açılış töreninde konuşan, Philsa, Philip Morris/Sabancı İşletmeler Direktörü Dominique Voegeli, 25 yıl önce temelleri atılan fabrikanın Philip Morris International (PMI) ekosistemi içinde üst üste üç kez “En İyi Fabrika” seçildiğini ve aynı zamanda PMI’ın en büyük fabrikası haline geldiğini ifade ederek; bu konuma gelmenin sadece üstün teknolojiye sahip donanımla değil, kaliteli iş gücüne yaptıkları yatırım, tüm çalışanların bağlılığı ve katkılarıyla gerçekleştiğini dile getirdi. Bu başarı hikâyesinin gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm çalışanlara teşekkür eden Voegeli, farklı nesillerin birbirlerinden öğrenerek çalıştığı, ayrıcalıklı iş ortamının kendilerini başarıya götüren önemli bir etken olduğunu vurguladı.

Törende konuşan Philsa Philip Morris/Sabancı Yönetim Kurulu Murahhas Azası Enrique Jimenez ise, Philip Morris/Sabancı olarak Türkiye ekonomisine sağladıkları katkıdan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirerek şunları söyledi: “90’lı yılların başında temelini attığımız ticari faaliyetlerimizi her yıl artan yatırımlarla sürdürmekteyiz. Türkiye’deki toplam yatırımımız, 2017 sonu itibarıyla,  1 milyar doları aşmış bulunuyor. Sadece son üç yılda yaptığımız yatırım miktarı, 300 milyon doların üzerinde. Tütün kalitesi ve verimini desteklemek amacıyla, yaklaşık 1 milyon dolarlık yatırım yapılarak Torbalı’daki fabrikamızda kurulan Oryantal Tütün Agronomi ve Eğitim Merkezi, dünyada, alanındaki ilk ve tek merkez konumunda. Yatırımlarımız, yarattığımız istihdam, her yıl artan ihracat hacmimiz ve sağladığımız vergi geliriyle ülke ekonomisine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.” 
 
Philsa’dan hali hazırda 20’nin üzerinde ülkeye ihracat yapılmakta olup, şirket, 2016 yılında 235 milyon dolar ihracatla sektöründe Ege Bölgesi’nin ihracat şampiyonu olmuştur. Daha önce Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından “İhracat Şampiyonları” ödülüne de layık görülen Philsa Philip Morris/Sabancı, son olarak dokuzuncu kez İzmir’in  ‘En Yüksek  Kurumlar Vergisi Ödeyen Şirketi’ oldu. Şirketin ayrıca, “En Yüksek Yatırım” ve “En Yüksek Üretim” dallarında da farklı ödülleri bulunuyor. Çalışanlar nezdinde değer yaratma ilkesini benimseyen ve arka arkaya ikinci kez “Top Employer” (En İyi İşveren) sertifikasını alma başarısını gösteren şirket, “Türkiye’nin En Gözde Şirketleri” araştırmalarında ilk 50 şirket içinde üst sıralarda yer alırken, tütün sektöründeki birincilik konumunu da korumakta. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.