PHILSA, AWS sertifikası verilen Türkiye’deki ilk firma oldu!

PHILSA, AWS sertifikası verilen Türkiye’deki ilk firma oldu!

PHILSA Philip Morris Sabancı, Su Yönetimi Birliği (AWS) sertifikası verilen Türkiye’deki ilk firma oldu.

PHILSA Philip Morris Sabancı, denetim ve belgelendirme kuruluşu olan Societe Generale de Surveillance (SGS) tarafından Su Yönetimi Birliği (AWS) sertifikası verilen Türkiye’deki ilk firma oldu. Suyun süratle tükenmesi ve küresel ısınma gibi sebeplerle, zaten kaygı verici düzeylerde bulunan su krizi, global riskler arasında ilk sıralara taşınmış bulunmaktadır. Su kaynaklarının doğru kullanılması, risklerin ve önleyici tedbirlerin bilinmesi ve farkındalığın artırılması kritik. 2015 yılında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) arasında suya ilişkin de önemli hedefler bulunmaktadır. Toplumun tüm katmanlarını harekete geçirmeyi amaçlayan “Temiz Su ve Sıhhi Koşullar” hedefinde, herkes için suyun erişilebilirliği ve sürdürülebilir yönetiminin güvence altına alınması yer almaktadır. 

Ülkemizde de su konusunda çok önemli çalışmalar yapılmaktadır. Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarından birisi olan Philsa’dan bir ilk haberi geldi. Temiz ve ulaşılabilir su hedefi için şirket tarafından yapılan tüm çalışmaları değerlendiren SGS, uluslararası bir standart olan Su Yönetimi Birliği (AWS) sertifikasını PHILSA Philip Morris Sabancı’ya verdi. SGS Türkiye yetkilisi Zülfikar Kosova tarafından takdim edilen sertifikayı, Philsa Fabrika Direktörü Antonio De Marco ile birlikte teslim alan Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Güney Altıntaş, Türkiye’de bir ilke daha imza atmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Onbinlerce ton su tasarrufu sağlayan projeler geliştirdiklerini belirten Altıntaş, konuya ilişkin şunları ifade etti: 

“Sürdürülebilir ve temiz su konusunda yaptığımız çalışmaların uluslararası alanda belgelenmesi ve ülkemizde AWS sertifikasını alan ilk şirket olmamız bizi onurlandırdı. Su Yönetimi Birliği Standardı’na göre ilgili paydaşlarımızla birlikte bir model geliştirdik. Buna göre, İzmir Torbalı’da bulunan üretim tesisimiz dahilindeki su kaynaklarının doğru yönetilmesini temin ederken, aynı zamanda fabrika sınırlarının da ötesine geçerek, bölgemizdeki havzanın su yönetimi konusunda da pozitif katkılar sağlamaya çalıştık. Paydaşlarımızla ve komşularımızla işbirliği yaparak, sürdürülebilir su yönetimine katkı sağlayan projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Bu tür çalışmaların örnek olmasını umuyoruz.”  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.