Pierre Cornuel yeniden İzmirlilerle bir araya gelecek!

Pierre Cornuel yeniden İzmirlilerle bir araya gelecek!

Institut français İzmir, küresel salgın nedeniyle etkinlik ve buluşmaları online platforma taşıdı.

Bu doğrultuda 15 Mayıs Cuma saat 16.00’da gerçekleştirilecek online etkinliğin konuğu ünlü Yazar ve İllüstratör Pierre Cornuel olacak. Sanatçı, sanal buluşmada not defterine yazılan ilk düşünceler ve eskizlerden başlayarak, baskısına kadar kitap oluşturma aşamaları hakkında katılımcılara ipuçları verecek. Cornuel, daha önce Institut français İzmir’in davetlisi olarak pek çok kez İzmir’de öğrencilerle buluşup resim ve edebiyat üzerine sohbetler, aktif yaratıcılık atölyeleri gerçekleştirmişti.

Toplamda 55 kitap, 12 ödül

Paris Modern Sanat Yüksek Okulu’ndan mezun olan Cornuel, onlarca albüm kapağı ve afiş çalışmasının yanı sıra, basın reklamcılık alanlarında çizimler yaptı, animasyon filmlerin yapımında yer aldı. Sanatçının 23 dile çevrilen 55 resimli çocuk ve gençlik kitabı bulunuyor. Pierre Cornuel aynı zamanda aralarında Fransa’da Okul Edebiyatı Büyük Ödülü (2008) ve tüm eserleri için CESAR Ödülü de bulunan 12 ödüle layık görüldü.

Fransızca etkinlik Zoom platformu aracılığıyla https://us02web.zoom.us/j/83796745471 linki üzerinden gerçekleşecek. Detaylı bilgi ise mediateque.izmir@ifturquie.org adresi veya 0232 466 00 13 / 14 telefonlarından alınabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.