Pınar Enstitüsü’nden anne ve çocuklara özel etkinlik!

Pınar Enstitüsü’nden anne ve çocuklara özel etkinlik!

Pınar Enstitüsü, çocukların dengeli beslenmesinin önemi konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Pınar Enstitüsü ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı’nda Anne & Çocuk Beslenme Atölyesi düzenlendi. Gıda, sağlık ve beslenme konularında toplumu bilinçlendirmek ve kaliteli yaşam farkındalığı yaratmak amacıyla projeler yapan Pınar Enstitüsü, çocukların dengeli beslenmesinin önemi konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Doç. Dr. Sibel Sönmez, Doç. Dr. Seda Genç, Dr. Öğr. Üyesi Eylem E. Fadıloğlu ve Şef Emre Şimşek’in katıldığı etkinlikte anneler çocukları için sağlıklı atıştırmalıklar hazırladılar. Katılımcı anneler Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Sönmez “Çocuk Gelişiminde Beslenmenin Önemi” konulu sunumu ile sağlıklı beslenme hakkında yeni bilgiler edinirken çocuklar da anneleri için önlük tasarladılar. 

Önlüklerini alan anneler, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Şef Emre Şimşek’in yönlendirmeleriyle mutfakta sağlıklı atıştırmalıklar hazırladı. Anneler mutfaktayken çocuklar beslenme ve aktif yaşamın önemini eğlenerek öğrendiler. Her çocuk kendi annesinin tabağını hazırlayıp mutfaktan çıkan sağlıklı atıştırmalıkları annelerine servis etti. 

pinar-enstitusu’nden-anne--cocuk-beslenme-atolyesi-4.jpg

Pınar Enstitüsü’nün misyonu...

Gıda, sağlık ve beslenme konularında toplumu bilinçlendirmek için sosyal sorumluluk anlayışıyla ve toplumun sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak amacıyla kurulan, ticari bir faaliyeti olmayan ve kâr amacı gütmeyen Pınar Enstitüsü, 2013 yılı itibariyle faaliyetlerine başlamıştır.

Misyonu gıda, sağlık ve beslenme konularında toplumu bilinçlendirmek ve kaliteli yaşam farkındalığı yaratmak amacıyla bilimsel projelere destek vermek, bilgi ağlarında yer almak ve eğitim faaliyetlerinde bulunmaktır. En büyük hedefi ise gıda ve beslenme alanında bir referans noktası olmaktır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.