Pınarbaşı fiziki ve sosyal yatırımlarla değişiyor

Pınarbaşı fiziki ve sosyal yatırımlarla değişiyor

Bornova’nın 45 mahallesinde yaşam standartları yükseliyor

Bornova Belediyesi yaptığı yatırımlarla Pınarbaşı’nın çehresini değiştiriyor. Gürpınar Mahallesi’ne yapılan fiziki ve sosyal yatırımlarla vatandaşlar için daha yeşil ve düzenli bir çevre ile sosyal aktivitelerini yapabilecekleri mekanlar oluşturulurken, çocuklar için park ve yeşil alan düzenlemeleri de yapılıyor. Ayrıca mahallede yapılan altyapı ve yol çalışmalarıyla ulaşım daha güvenli ve rahat hale getirildi. Bornova Belediyesi’nin yaptığı yatırımları vatandaşların çok beğendiğini ifade eden Gürpınar Mahalle Muhtarı Osman Özdemir, bölgeye kattığı değer için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti.

Bornova Belediyesi, ilçeye yaptığı yatırımlarla her mahallenin gelişimine katkı sağlıyor.  Pınarbaşı Gürpınar Mahallesi’ne yeşil alan ve çevre düzenlemeleri yapılırken yeni açılan Kültür Merkezi ve Kafeterya gibi sosyal tesislerle de vatandaşların keyifli zaman geçirmesine katkıda bulunuyor. Ayrıca Mahallede yapılan yol düzenlemeleri ile trafik rahat ve güvenli hale getirilirken, meydan düzenlemesi sayesinde de mahallenin çehresi değiştirildi.   

Pınarbaşı Meydanı yenilendi

Gürpınar Mahallesi’n de bulunan 2 Bin 500 metrekarelik meydan geçtiğimiz yıl yenilendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılan düzenlemeler  kapsamında meydanda genişletme çalışması yapılırken mevcut Atatürk büstü yenilendi. Oturma grupları ve çevre düzenlemesi yeniden tasarlandı. Ayrıca oluşturulan otopark cepleri, kısa süreli parklanma ihtiyacına yanıt vererek çevredeki esnafa hizmet eder hale getirildi. Meydan algısının geceleri daha güçlü olması için de ağaç altları aydınlatılarak estetik bir görünüm sağlandı.

Pınarbaşı Kültür Merkezi açıldı

Pınarbaşı’na değer katacak ve Pınarbaşılıların yararlanabileceği modern bir tesis olan Pınarbaşı Kültür Merkezi geçen aylarda hizmete girdi. Mahallede yaşayan vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hayata geçirilen merkezde geçici sergi alanı ile gasilhane ve kurban kesim odası da bulunuyor. İki çok amaçlı salon, okuma salonu, çocuk oyun alanı, toplantı odası, derslikler ve taziye odasının da yer aldığı binada yemekhane ve mutfak da bulunuyor.

Yol çalışmaları ile trafik rahatladı

Bornova Belediyesi Pınarbaşı’nda düğün salonlarının olduğu Değirmenaltı’nda trafik sıkışıklığını ve kargaşayı önleyecek yol düzenlemesi yaptı. Pınar Caddesi’nden girilen 7033 Sokak’ta, akşam saatlerindeki düğün yoğunluğu nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığı tek yön düzenlemesi yapılarak aşıldı. 350 metre uzunluğundaki yol, sadece tek aracın geçebileceği şekilde 3.5 metre genişliğe düşürüldü. Araçların kaldırıma park etmelerini engellemek için de yol sınırlarına korukluklar çekildi. Ayrıca mahallenin anna caddelerinden olan Pınar Caddesi üzerinde de yol düzenlemesi yapıldı. Kaldırımlar yenilenirken elektirik kabloları da yer altına alındı.

Parklar yenilendi, Pınar Kafe hizmete girdi

Bornova Belediyesi Gürpınar Mahallesi sınırları içinde bulunan 10 adet parkın yenilenme çalışmalarına başladı. Pınarbaşı Çamlık Parkı tamamen yenilenirken park içinde Pınar Kafe açıldı. Çamlık Parkı içinde bulunan çocuk oyun alanı yenilenirken, koşu ve yürüyüş yolu yapıldı. Spor aletleri de konulan parka vatandaşların oturup dinlene bilecekleri banklar yerleştiridi. Vatandaşlarından gelen talep doğrultusunda açılan Pınar Kafe ise Büyükpark içinde bulunan Kızlar Kahvesi konseptiyle aile çay bahçesi olarak hizmet vermeye başladı.

Yeni projeler hazırlanıyor

Bornova Belediyesi’nin Gürpınar Mahallesi için yaptığı yatırımların önemine değinenMahalle Muhtarı Osman Özdemir, eski belediye binasının yıkılma kararının alındığını da ifade ederek, “ Bu bina yerine otopark ve içinde kafeteryası olan yeni bir sosyal tesis yapılması planlanıyor. Mahallemiz yapılan çalışmalarla gelişiyor ” dedi. Osman Özdemir, mahallye kattığı değer için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya da teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.