Pınar’dan Arkidolar Ormanı

Pınar’dan Arkidolar Ormanı

Pınar Kido, çocuklara doğa bilincini kazandırmak için “Arkidolar Ormanı” projesini başlattı. 10 bin ağaçtan oluşacak “Arkidolar Ormanı” ile çocukların ağaçları yakından tanıması ve çevre duyarlılıklarının geliştirilmesi hedefleniyor.

Süte eğlence katan Pınar Kido, “Arkidolar Ormanı” ile çocukların ağaçlarla yakından tanışmasını ve katılımcı olan her çocuk adına dikilecek bir fidanla 10 bin ağaçlık bir orman yetiştirmelerini amaçlıyor.

Proje kapsamında 6’lı Kido paketlerindeki ağaç çıkartmaları toplayarak kendi ormanını oluşturan ve fotoğrafını sosyal medya hesaplarında #arkidolarormanı etiketiyle paylaşan ilk 10 bin çocuk adına Arkidolar Ormanı’nda birer fidan dikilecek. Çocuklar aynı zamanda Pınar Kido web sitesi (kido.com.tr) üzerinden Türkiye ikliminde yaygın olarak yetişen Söğüt, Sedir, Göknar, Kızılçam, Meşe ve Kayın ağaçları hakkında bilgilendirici içeriklere ulaşabilecekler.

Pınar Kido “Arkidolar Ormanı”nın, çocukların çevre bilinci kazandırılmasında önemli bir adım olduğunu söyleyen Pınar Süt Pazarlama Direktörü Bahar Zinler, “Pınar markası olarak özellikle çocukların doğa sevgisi, çevre bilinci kazanımı konusunda farkındalık yaratmayı fazlasıyla önemsiyor ve üzerimize düşeni yapıyoruz. Karbon Saydamlık Projesi (Carbon Disclosure Project–CDP) İklim Değişikliği Programı’na gönüllü olarak yanıt veren şirketlerden biriyiz. 2017 yılında CDP Türkiye İklim Liderleri Ödülü’nü aldık. 2020 yılına kadar karbon ayak izimizi yüzde 15 azaltmayı hedefliyoruz. Bu amaçla 2010 yılından bu yana geri dönüşüm projelerimizle 150 bine yakın ağacın kesilmesini önledik. Daha iyi bir yaşam için sürdürülebilirlik yolculuğumuza, tüm paydaşlarımızla birlikte, her adımda hassasiyetle devam edeceğiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.