Pınar’dan tarımın geleceğine önemli yatırım

Pınar’dan tarımın geleceğine önemli yatırım

Pınar Süt, sürdürülübilirlik hedefleri kapsamında; tarım ve hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliğini de sağlamak amacıyla üreticiler başta olmak üzere tüm paydaşların gelişimini destekleyecek “Süt Uzmanı” uygulamasını hayata geçiriyor.

Süt sektörünün öncüsü olan Selçuk Yaşar’ın temellerini attığı toplumsal katkı modelinin üzerine inşa edilen Pınar Süt, 49 yıldır üreticileri ile birlikte yarattığı ekosistem sayesinde Türkiye’yi sağlıklı, güvenilir süt ve süt ürünleriyle buluşturmaya devam ediyor. Günümüzde önemli bir sürdürülebilirlik örneği olarak dikkat çeken mevcut ekosistem içerisinde Pınar Süt, üreticilerin gelişimini desteklemek; tarım ve hayvancılık sektörünü geliştirmek için yenilikçi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Tarım & hayvancılığın gelişimi ve verimliliğinin toplumların geleceğini şekillendirdiği bilinciyle 49 yıldır faaliyetlerini sürdüren Pınar Süt, kurulduğu günden bu yana sütün kalitesini artırmak için üreticilere yönelik eğitimler düzenliyor.

Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu; “Kuruluşumuzdan itibaren kaliteli ve sağlıklı süt ve süt ürünlerinin üretiminde bilimi referans aldık. Dijitalleşen dünyaya uyum sağlayarak geliştirdiğimiz mobil uygulama Süt Uzmanı’nda da süt çiftçilerimizin bilgi birikimlerini arttırarak hayvancılıkta doğru uygulamaların hayata geçirilmesini amaçlıyoruz. Dijitalleşme sürecinde stratejiyi iyi kurgulamak, topluma faydayı ve sürdürülebilirliği merkeze almak çok önemli. Süt Uzmanı uygulamamız ile topluma ve çevreye karşı sorumluluğumuzun bilinciyle doğaya ve insana saygılı, tüm paydaşları için değer yaratmaya odaklı bir çözüm sunuyoruz” dedi.

gurkan-hekimoglu.jpg
Pınar’dan üreticilere özel yepyeni dijital uygulama: Süt Uzmanı

Kurulduğu 1973 yılında daha Pınar Süt fabrikası faaliyete geçmeden üretici eğitimlerine başlayan ve bu güne kadar 49 yıldır aralıksız devam ettiren Pınar Süt, eğitim çalışmalarını dijitale taşıyor. Süt çiftçilerini desteklemek, bilgi birikimlerini artırmak, doğru hayvancılık uygulamalarını teşvik etmek ve eğitimle fiziki olarak ulaşılamayan çiftçilere de ulaşabilmek amacıyla Pınar Enstitüsü yürütücülüğünde “Süt Uzmanı” isimli bir mobil uygulama hayata geçiriliyor. Küçük üreticilere yönelik geliştirilmiş olan “Süt Uzmanı” ile özellikle küçük ölçekli süt üreticilerinin, hayvancılıkta doğru uygulamaları hayata geçirmesi, gelir artışı ile birlikte refah artışı sağlaması ve süt üretimine devam etme motivasyonlarını artırması hedefleniyor.

“Süt Uzmanı” ile birebir eğitim vererek ulaşılamayan üreticilerin yanı sıra, eğitim yoluyla ulaşılan üreticilerin de bilgilerini pekiştirecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri bir platform yaratılması amaçlandı. Geliştirilmesi ve test aşaması tamamlanan uygulama, akıllı telefonların IOS ve Android uygulama mağazalarında ücretsiz olarak tüm süt üreticilerinin kullanımına sunuldu.
sut-uzmani-2.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.