Piri Reis Okullarında tatil öncesi şenlik

Piri Reis Okullarında tatil öncesi şenlik

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarının geleneksel “PiriSanat Günleri” yarıyıl tatili öncesi öğrencileri sanat ve spor ile bir araya getirdi.

Çocukları küçük yaşlarda sanat ve sporun çeşitli dallarıyla tanıştırmayı amaçlayan “PiriSanat Günleri” yarıyıl tatili öncesi Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları öğrencilerine moral sağladı. Okul Aile Birliği’nin katkılarıyla bu yıl 4.kez düzenlenen etkinliklerde ana sınıfından 8.sınıfa kadar öğrenciler gün boyu ebrudan karikatüre, yogadan zumbaya, Fransızca masal yazımından pandomim ve üç boyutlu film çekimine kadar sanat ve sporun çeşitli dallarını tanıma ve deneme fırsatı buldu. Üç gün süren 4. PiriSanat Günleri boyunca ortaokul öğrencileri ünlü Yazar Hidayet Karakuş ile edebiyat sohbetleri yaparken anaokulları ünlü palyaço Vefvef ile kahkahaya boğuldu. Etkinlikler boyunca emekli müzik öğretmenlerinden oluşan 35 kişilik TOBAV Mandolin Orkestrası, Özel İzmir Saint Joseph Lisesi Orkesrtrası ve Grup Dir’in konser ve dans gösterileri de öğrencilerin büyük beğenisini topladı. 
 

Amaç spor ve sanatı benimsetmek
 

Son dört yıldır ilk dönemin son haftasını “PiriSanat Günleri”ne ayırdıklarını dile getiren Güzelbahçe Özel Piri Reis Okulları Okul Aile Birliği Başkanı Özen amaçlarının çocukların günlük yaşamını sanat ve spor ile bütünleştirmek olduğunu söyledi. Özen, “Çocuklarımız spor ve sanatı özümsesinler istiyoruz. Bunu yaparken de denesinler en çok ilgilerini çekeni seçsinler istedik. PiriSanat Günleri böyle doğdu ve gelenekselleşti. Çocuklar derslerin yanında sanat ve sporla dolu üç gün geçiriyor. Bir grup öğrenci okulun bir köşesinde tumba çalarken başka bir grup resim yapıyor. Bir sınıfta tiyatro dersi yapılırken yan sınıfta karikatür ya da kağıt katlama sanatı yapılıyor. Dans atölyesinde zumba yapılırken resim atölyesinde heykel ya da ebru çalışması yapılıyor” dedi. Özen hazırlıkları ders yılıyla birlikte başlayan PiriSanat Günleri’nde bu yıl 120’si sanatçı olmak üzere yaklaşık 150 kişinin görev yaptığını sözlerine ekledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.