Piri Reis okullarında yıldızlar geçidi!

Piri Reis okullarında yıldızlar geçidi!

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları ilk dönemi yıldız geçidi ile tamamladı. Ezo Sunal, Aydok ve Evrim Ateşler’in konuk olduğu geleneksel “PiriSanat Günleri”nde öğrenciler sanat ve eğlence dolu üç gün geçirdi. 

Çocukları küçük yaşlarda sanat ve sporun çeşitli dallarıyla tanıştırmayı amaçlayan “PiriSanat Günleri” yarıyıl tatili öncesi Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları öğrencilerine moral verdi.

Okul Aile Birliği’nin katkılarıyla bu yıl 6. kez düzenlenen etkinliklerde ana sınıfından 8. sınıfa kadar öğrenciler gün boyu ebrudan karikatür ve seramik yapımına, Fransızca atölyelerden üç boyutlu film çekimine, fotoğrafçılıktan moda tasarımına, müzik atölyelerinden enstrüman tanıtımına kadar çeşitli sanat dallarını deneme fırsatı buldu.

0-(2)-045.jpg

Hem gösteri hem sohbet

Üç gün süren PiriSanat Günlerinin en önemli konukları Türk sinemasının unutulmaz sanatçısı Kemal Sunal’ın kızı Ezo Sunal, İzmir’in tanınmış sanatçılarından Aydok Moralıoğlu ve Rembetiko müziğinin önemli ismi Evrim Ateşler oldu. 

0-(1)-047.jpg

Öğrencilik yıllarında Frankofon eğitim alan Ezo Sunal gösteri öncesinde ilkokul öğrencileri ile Fransızca sohbet ederek Fransızca şarkılar söyledi.

Ortaokul öğrencilerine unutulmaz bir konser veren Aydok Moralıoğlu konser sonrasında öğrencilerle sohbet ederek sanata nasıl başladığını anlattı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kendi geliştirdiği “Ena” adlı sazı tanıtan Evrim Ateşler ise Ena adlı sazı ile öğrencilere Rembetiko müziğinin unutulmaz eserlerinden örnekler verdi. 

0-(4)-040.jpg

Gündelik hayatı sanatla birleştirdik

İlk dönemin son haftasını ayırdıkları “PiriSanat Günleri”nin bir Piri Reis geleneği haline geldiğini anlatan Güzelbahçe Özel Piri Reis Okulları Okul Aile Birliği Başkanı Marie Korkmaz amaçlarının çocukların gündelik hayatı ile sanatı birleştirmek olduğunu söyledi. Korkmaz, “Çocuklarımızın sanatı özümsesini istiyoruz. Bunu yaparken de denesinler en çok ilgilerini çekeni seçsinler istedik. PiriSanat Günleri böyle doğdu ve gelenekselleşti. Çocuklar hem derslerin yanında sanat dolu üç gün geçirdi hem de bolca eğlenerek birinci dönemin stresini attı” dedi. 

0-(3)-043.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.