Piri Reis’te 100. Yıl coşkusu

Piri Reis’te 100. Yıl coşkusu

Cumhuriyetin 100. Yılı, Özel Piri Reis Okullarında 5. sınıf öğrencilerinin rol aldığı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından 8 ay önce Bursa’da son katıldığı balodan esinlenilerek düzenlenen coşkulu balo ile kutlandı.

Özel Piri Reis Okullarının geleneksel Cumhuriyet Balosu, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle büyük coşku içerisinde geçti. Hazırlıkları bir yıl önce başlayan baloda görev alan 5. sınıf öğrencileri Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar sanattan siyasete, bilimden spora kadar her alanda topluma önderlik ederek mesleğinde “ilk” olmuş ünlü ünlü karakterleri canlandırdı. Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinde düzenlenen, davetiyesinden kıyafetlerine, müziklerinden ikramlarına kadar her türlü ayrıntısı Cumhuriyet’in ilk yıllarının şartları düşünülerek hazırlanan baloda öğrenciler adları okunduktan sonra kırmızı halıdan geçerek salona girdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sesinden 10. Yıl Nutku’nu dinledi. Davete birlikte geldikleri tarihi şahsiyetlerle vals yaptıktan sonra saz ekibinin türküleri eşliğinde Cumhuriyet Dönemi’nin ilk yıllarını yaşayan öğrenciler baloyu zeybek oynayarak noktaladı.

Cumhuriyet balosunun okulun geleneksel bir etkinliği olduğunu dile getiren Özel Piri Reis Okulları Genel Müdürü Sabrina Ataseven, “Öğrencilere Cumhuriyet Dönemi’ni yaşatırken ülkemizin bugüne gelmesinde emeği geçen kişileri yakından tanıyarak örnek almalarını istediklerini söyleyen Özel Piri Reis Okulları Genel Müdürü Sabrina Ataseven, “Cumhuriyet Balosu bizim geleneksel bir etkinliğimiz ancak Cumhuriyetimizin 100. yılı olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Okulumuzun diğer sınıfları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı başka etkinlikler ile kutlarken 5. sınıf öğrencileriyle balo yaptık. Öğrencileri kendi karakterlerine yakın tarihi şahsiyetlerle eşleştirip bu kişiler ile ilgili detaylı araştırma yapmaları istedik. Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinde 5. sınıfta öğrenim gören yaklaşık 90 öğrencimiz üstlendikleri bu görevi yerine getirirken hem ders dışında öğrenme deneyimi kazandılar hem de hayatları boyunca akıllarında kalacak bir ilki büyük keyif içerisinde yaşadı” diye konuştu.

trn-7823.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.