PKK Cerablus'a Saldırabilir

PKK Cerablus'a Saldırabilir

Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan rahatsız olan PKK militanlarına savaşa hazırlık çağrısı yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı operasyonuyla Suriye'ye girerek ÖSO'ya Cerablus'ta kontrolü sağlatmasıyla rahatsız olan terör örgütü PKK militanlarına savaşa hazırlıklı olma çağrısında bulundu. Türkiye tarafından gerçekleştirilen müdahaleyle Suriye'ye giriş ve çıkışlarda kullandığı koridor tehlikeye giren PKK, bütün militanlarına Özgür Suriye Ordusu ve TSK'ya karşı savaşmak üzere hazırlıklı olma çağrısında bulundu.

Operasyon ile beraber cephe hazırlıklarına girişen PYD çok sayıda araçla militanlarını Kobani Settişirin Minbiç hattına taşıdı. Perşembe gecesinden itibaren Minbiç'te toparlanan teröristler 25 araçlık konvoylarıyla Cerablus' doğru harekete geçti. Aralarında YPJ olarak adlandırılan PYD'ye bağlı kadın militanlardan oluşan birliklerin olması dikkat çeken militanler Cerablus yakınlarındaki Amame köyüne karargah kurarak etrafında bulunan Zahiriya, Delveren, Yusufbey ve Misale köylerini de ele geçirdi.
 
Yeni hedef Gandura
 
Afrin yönüne doğru ilerleyen PYD'liler, hedeflerini Gandura olarak açıkladı. Gandura'nın ardından 15 kilometre mesafede bulunan Çobanbey, Cerablus'a misilleme olarak saldırılacak ikinci hedef olarak seçildi. Yeni Şafak'a bilgi veren kaynaklar, PYD'nin Münbiç-Cerablus arasında ÖSO'ya karşı savaşmak için 4 bin civarında teröristlere takviyesi yaptığını bildirdi. Örgütten çekilmeye dönük herhangi bir girişim olmamasına rağmen ABD'nin “PYD çekiliyor" yönünde verdiği beyanat ise tamamen oyalama taktiği olarak değerlendiriliyor.


Amame'yi zorla boşalttılar
 
PYD 2 bin civarında Türkmen'in yaşadığı Amame köyünü zorla boşaltıyor. Köyü terk etmeyenleri ölümle tehdit eden PKK/PYD'liler, bölgenin 'askeri alan' ilan edildiğini ve Cerablus'a saldırı hazırlığı yaptıklarını belirtiyor. Teröristler bölgeye yerleşiyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.