PKK Yöneticileri Arasına 'Hendek' Girdi

PKK Yöneticileri Arasına 'Hendek' Girdi

PKK'nın Doğu'da hendek savaşına girmesi ve bundan hezimetle ayrılmasının ardından örgüt için üst yönetim arasında gerilim yaşandığı ortaya çıktı.

Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu ve Murat Karayılan arasında çıkan tartışmalarla beraber terör örgütünün üst yönetiminde çatlaklar ortaya çıkarken, örgütün 2015 yılından bu yana şehirlerde hareketlilik göstermeye başlasımın ardından yaşadığı yenilgi liderleri arasında bir krize sebebiyet verdi. 

PKK'nın üst düzey üç ismi Bayık, Kalkan, Karasu ve hendeklere karşı çıkan Murat Karayılan arasında sert fikir çatışmaları başladığı ortaya çıktı.

Hendek savaşlarını 2014'te belirlemişler

Devletin PKK'dan edindiği bilgiler doğrultusunda 2014 yılında Kandil dağında yapılan lider seçiminde terör örgütünün aynı zamanda hendek stratejisini de belirlediğini ortaya koydu. Bu toplantıda hararetli tartışmaların yaşanmasının yanı sıra Bayın ve Kalkan'ın fikir babası olduğu hendek ve barikat kurulara savaşması fikri ağırlılık kazandı. ABD'nin PYD'ye verdiği silah desteğini artırmayı hedefleyen PKK, şehir merkezinde sıkışan PKK'lılara destek vermedi ve ölüme terk etti.

Kandil'de Bayık ve Kalkan'a karşı sesler yükseliyor

Hendek ve barikat kurularak çatışmaya girilmesi fikrinin başarısız olmasının ardından Cemil Bayık ve Duran Kalkan'a karşı yöneltilen eleştirilerin örgüt içerisinde konuşulmaya başlaması ve yine örgüt içerisinde kırsal kesimden şehre yönelik gerilla anlayışının başarısız olduğu şeklinde yorumlanıyor.

Karayılan karşı çıkmış

Murat Karayılan, 2-3 ay eğitim alan teröristlerle çatışmaya girerek sonuç alınamayacağını en baştan bu yana söylediği belirtilirken Bayık ve Kalkan gibi yöneticilerle ters düşmesi terör örgütü içerisinde üst düzey isimler arasında çatlağı büyütüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.