PKK'lılar Mezarlara Bile Patlayıcı Tuzaklamış

PKK'lılar Mezarlara Bile Patlayıcı Tuzaklamış

Şırnak'ta 82. günde bitirilen saldırıların ardından şehirdeki bombaları imha eden güvenlik güçleri PKK'lıların mezarlığa döşediği bombalara denk geldi.

Şırnak'ta terör örgütü PKK'lılara karşı başlatılan operasyonların 82. gününde sona ermesiyle beraber bölgeye tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi için girişilen faaliyetler devam ediyor.

Bu faaliyetler sırasında bölgede bulunan bir mezarlıkta arama faaliyetlerini yürüten güvenlik güçleri, mezarların arasına tuzaklanmış, metal parça ve bilye ile güçlendirilmiş 6 el yapımı patlayıcı buldu. Olası bir felaket senaryosuna karşı kontrollü şekilde imha edilen patlayıcılar bu kadarı da olmaz dedirtti.

Klima gazı ve mutfak tüpü

Teröristler tarafından mezarlığa döşenen patlayıcıların güvenlik güçlerine daha çok kayıp verdirebilmek için çivi, bilye ve metal parçalarla güçlendirildiği ortaya çıkarken, patlayıcıların klima gazı ve mutfak tüpleri kullanılarak düzeneklendiği ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin fark ettiği patlayıcılar güvenlik güçleri tarafından kontrollü şekilde imha edilirken, şehirde hala çok sayıda patlayıcı tuzaklı olduğu düşünülüyor.

507 terörist etkisiz hale getirildi

Operasyonların başladığı günden bu yana şehirde 507 terörist etkisiz hale getirilirken, 238 barikat kaldırıldı ve bin 598 patlayıcı imha edildi.

Öte yandan teröristler tarafından 6 cami, 7 okul ve çok sayıda kamu binası tahrip edildi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.