PKK'nın "karargahı" başlarına çöktü..

PKK'nın "karargahı" başlarına çöktü..

Tunceli'de MİT'in bulup, komandonun etkisiz hale getirdiği 1'i terör arananlar yeşil listesinde yer alan 8 teröristle ilgili operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı.

Tunceli'de 8 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, sığınağın bölgede "Karargah" şeklinde kullanıldığı, bir çok işlerini burada hallettikleri ortaya çıktı.

Tunceli'de Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), terör örgütü PKK'nın sığınağını tespit etmesinin ardından Jandarma Komando timlerinin 8 teröristi etkisiz hale getirmesiyle sonuçlanan operasyonun detayları ortaya çıktı.


  Edinilen bilgiye göre, MİT'in başarılı çalışması sonucu Pülümür ilçesi Kızılmescit-Karagöl Dere mevkiinde teröristlerin "Karargah" olarak kullandığı 1 metrelik girişi bulunan yerin altındaki sığınağı tespit edildi. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı koordinesinde planlı bir çalışma yapılarak  Tunceli ve Bingöl'den  Jandarma Komando timleri mağaraya belirli bir mesafede helikopterlerden indirildi. Mağaranın bulunduğu bölgeyi sessiz bir şekilde tamamen saran timlere, İnsansız Hava Aracı da havadan destek verdi. Mağaranın çevresi sarılmasının ardından operasyona başlayan timler "Teslim olun" çağrısı yaptı. Çağrıya teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma başladı. Hem havadan hem karadan ateş altına alınan teröristlerin 8'i de ölü olarak ele geçirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.