PKK’ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi

PKK’ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında terör örgütü PKK’ya ait çok sayıda tuzaklanmış el yapımı patlayıcı (EYP), silah ve mühimmat ele geçirildiğini duyurdu

Yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyinde yer alan Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik yürütülen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının başarıyla yürütüldüğü belirtildi. Operasyonlarda tespit edilen unsurların yok edildiği ve teröristler tarafından tuzaklanmış tuzakların tespit edildiği kaydedilen açıklamada, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Irak’ın kuzeyinde Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik başlattığı Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları planlandığı gibi başarıyla devam ediyor. Karadan sızarak ve hava hücum harekâtları ile bölgeye intikal eden kahraman komandolarımız, terör örgütü PKK ve diğer terör örgütlerine ait hedefleri etkisiz hâle getirmek için operasyonları sürdürüyor.

basliksiz-1-222.jpg

Ayrıca Hava Kuvvetlerimize ait unsurlar ile tespit edilen hedefler imha edilirken, kara ateş destek vasıtalarımız da terör yuvalarına yönelik atışlarını sürdürüyor. Komandolarımızın ‘ara-bul-yok et’ parolasıyla bölgede başlattığı arama-tarama faaliyetleri sırasında teröristler tarafından tuzaklanmış EYP tuzakları ile silah ve mühimmat tespit edilmeye başlandı. Metina ve Avaşin-Basyan bölgesinde icra edilen arama-tarama faaliyetinde 2 adet mayın, 24 adet EYP, 1 adet mağara, 4 adet hafif silah, 1 adet ağır silah, 1 adet roketatar, 151 adet hafif silah mühimmatı, 85 adet ağır silah mühimmatı, 3 adet roketatar mühimmatı ve 2 adet havan/top mühimmatı ele geçirilerek mayın, el yapımı patlayıcı tespit ve imha timleri (METİ) tarafından imha edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.