PKK'yla Bağlantısı Olduğu Öne Sürüldü!

PKK'yla Bağlantısı Olduğu Öne Sürüldü!

The Times ana muhalefet partisi liderinin PKK ile ilişkisi olduğunu öne sürdü.

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Times, İşçi Partisi'nin lideri Corbyn'in, terör örgütü PKK'nın İngiltere'deki lobi örgütleriyle bağlantısı olduğunu öne sürdü

İngiliz The Times gazetesi, İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn'in, terör örgütü PKK'yı meşrulaştırma çabası içerisinde olan PKK'nın İngiltere'deki lobi örgütleriyle bağlantılı olduğunu ileri sürdü.

Gazetenin İstanbul mahreçli haberinde, Corbyn ile İşçi Partisinin Gölge Uluslararası Kalkınma Bakanı Kate Osamor'un, İngiltere'de faaliyet gösteren, PKK bağlantılı sözde "Kürdistan'da Barış" kampanya grubunun patronları arasında yer aldığı kaydedildi.

PKK'nın 2001'den bu yana İngiltere'nin yasaklı terör örgütleri listesinde bulunduğunun hatırlatıldığı haberde, Corbyn'in desteklediği sözde "Kürdistan'ta Barış" girişiminin "öncelikli hedefleri arasında, PKK'nın İngiltere'deki yasaklı terör örgütler listesinden çıkarılması olduğu" bildirildi.

Habere göre, girişimin aktif üyeleri olan Corbyn ve Osamor, grubun amaçlarını gündeme getirmek için siyasi konumlarını kullanıyor. The Times, haberde, Corbyn'in eylül ayında PKK destekçisi bir grubun düzenlediği toplantıda konuşma yaptığını, Osamor'un da nisan ayında parlamentoda terör örgütü elebaşına özgürlük adlı bir etkinliğe evsahipliği yaptığını yazdı.

Haberde, adının kullanılmasını istemeyen Londra'da yerleşik bir aktivistin de, Corbyn'in PKK'nın solcu ideolojisini desteklediği yönündeki ifadelerine yer verildi.

1-057.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.