Plastik atıklar artık yakıta dönüştürülecek

Plastik atıklar artık yakıta dönüştürülecek

Hidrojen yakıt hücreli araçlar, hidrojen ve oksijeni karıştırarak elektrik üretirler. İngiltere'nin Swansea Üniversitesi'nde geliştirilen bir proje, her türlü plastik atığı otomobil yakıtına dönüştürebiliyor.

Atılan plastiği kimyasal hidrojene dönüştüren bilimsel atılımın ardından bu, Otomobiller için yakıt olarak kullanılabilir. 

Hidrojen yakıt hücreli araçları, hidrojen ve oksijeni karıştırarak aküye ve motora güç vermek için elektrik üretiyor.

Yeni sistem, normalde geri dönüştürülemeyecek gıda atıkları ve diğer plastikleri bile yakıta dönüştürebilir. İngiltere'nin Swansea Üniversitesi'nde geliştirilen bir proje, her türlü plastik atığı otomobil yakıtına dönüştürebiliyor. Ancak, plastikten yakıta dönüştürme endüstriyel düzeye gelmesi yıllar geçebilir.

Son zamanlardaki araştırmalar, hidrojen yakıt hücreli arabaların bir gün, kirlilikten arındırılmış yollar için yarışta elektrikli arabalara meydan okuyabileceğini öne sürüyor.

Kimyacı Dr. Moritz Kuehnel, "Bu projenin en güzel yanı, kullandığınız maddenin özel bir işlemden geçmesi gerekmiyor. Bir sıvı yağ kabını mı kullanmak istiyorsunuz; kabın içinde kalan yağ sizin için bir sorun olmayacak, aksine süreci güçlendireceğini bile söylemek mümkün." dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.