Platform'dan Yenikapı açıklaması

Platform'dan Yenikapı açıklaması

Başkan Kavur: ''Ülkemiz örnek bir dayanışma örneği sergileyerek bu vatanın hiçbir zaman derin güçlere ve antidemokratik yönetimlere fırsat vermeyeceğini en iyi şekilde ifade etmiştir.''

Ege Toplumsal Düşünce ve Gelişim Platformu'nun 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası yaşanan birlik ve beraberlik ortamı ve akabinde düzenlenen Yenikapı mitingi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan Platform Başkanı Cem Kavur, şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz akşamı FETÖ/PDY terör örgütünün düzenlediği ve 240 vatandaşımızın şehit edildiği alçak kalkışmanın ardından ülkemiz örnek bir dayanışma örneği sergileyerek bu vatanın hiçbir zaman derin güçlere ve antidemokratik yönetimlere fırsat vermeyeceğini en iyi şekilde ifade etmiştir.

Darbe kalkışmasının olduğu gece tankların önüne yatan; milletini, vatanını, demokrasisini, iradesini, meclisini, ekonomisini, geleceğini korumak için canını feda eden cesur kahramanlarımızın mirasına en iyi şekilde sahip çıkmamız öncelikli vazifemizdir.

Halkımız demokrasimizin hiçbir zaman terör grupları tarafından ipotek altına alınamayacağını, Türkiye’nin bir kez daha askeri vesayete tahammül edemeyeceğini göstermiştir. Ege Toplumsal Düşünce ve Gelişim Platformu olarak demokrasimize sahip çıkmak için sayın cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak için 23 gündür aralıksız nöbet tutmaktayız. Sivil Toplum Kuruluşu olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye her zaman hazırız. FETÖ terör örgütü mensubu hainlere karşı verilen mücadelede her zaman hükümetimizin yanındayız. Darbeciler ve darbe zihniyetini savunanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. OHAL sürecinde bu paralel yapı ve uzantılarının deşifre edilmesi ve Türkiye’nin iliklerine kadar işlemiş bu hain yapının en son ferdine kadar cezalandırılmasını umut ediyoruz.

Darbe kalkışması sonrasında kamuoyunun ortak mücadelesi ve siyaset havasının yumuşaması, liderlerin ortak akılla hareket etmesi ve herkesin şahsi hesaplaşmalarını bir köşeye bırakarak ülke bütünlüğü için mücadele etmesi bize büyük mutluluk vermiştir. Siyasette oluşan bu demokrasi şöleninin bozulmamasını ve ülkemizin kardeşliğinin en güzel örneği olan bu ortak akılın toplumun her alanına hakim kılınmasını bekliyoruz.

Hükümetimiz ve muhalefet partilerimiz bu zor süreçte çok iyi bir sınav vermiş ve kalkışmanın asgari bir zararla atlatılmasını sağlamıştır. Dün Yenikapı mitinginde dünyaya Türkiye’nin asla bölünemeyeceğini, asla FETÖ ve benzeri hain terör örgütlerine fırsat verilmeyeceği mesajını veren liderlere ve Türkiye’nin 81 ilinde alanlara dökülen milyonlarca demokrasi sevdalısına şükranlarımızı sunuyoruz.

15 Temmuzdan beri üzerimize düşen görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor, bizden çok daha büyük bedeller ödeyen şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.