Play Store güvenlik önlemlerini sıkılaştıracak!

Play Store güvenlik önlemlerini sıkılaştıracak!

Kullanıcı verilerinin, uygulama geliştiricilere erişimini sınırlandırmak amacıyla Google Play Store güvenlik önlemlerini sıkılaştırmayı planlıyor.

Son gelişmede şirket, arama geçmişi ve SMS izni isteyen ve gizlilik politikalarına uymayan uygulamaları Google Play Store’dan kaldıracağını açıkladı.  Bu önlem, Google’ın sosyal ağ platformu Google Plus’ın bitmesine yol açan sorunlardan kaynaklanan iç inisiyatif olan Project Strobe’un bir parçası olarak geliyor.

Şirket, yalnızca varsayılan uygulamalar cihazdaki hassas kullanıcı verilerine erişebilmelidir diğerleri bu kadar rahat erişim izni sağlayamamalıdır mantığıyla hareket etmeyi planlıyor. Arama kaydına veya SMS iznine ihtiyaç duyan tüm uygulamalar kaldırılmayacak fakat verilerin kötüye kullanımı tespit edilen uygulamalar ve geliştiriciler platformdan silinecek.

Google tarafından yapılan açıklamaya göre: “Yeni politikamız, bu izinleri isteyen uygulamaların, çalışma prensibi içerisinde bu hassas verilere tam ve sürekli erişim ihtiyacı duymasının nedenlerini anlamak üzere tasarlandı.”

Android ekosistemini daha güvenli ve temiz tutmak amaçlanıyor. Kullanıcı verilerinin korunması tüm kullanıcılar ve hatta geliştiricilerin de uzun vadeli güvenliği için hayati öneme sahiptir.

Google, kötüye kullanım olmayan uygulamalar için bu tür verilere erişim izin verecek. Hatta bunun için geliştiricilerin, arama günlüğüne ve SMS verilerine erişmek için geliştiricilere bir ‘izin bildirimi formu’ gönderdi. Bu formu 90 gün içerisinde doldurup, bu verilere ulaşmasının gerekliliğini ispatlayan geliştiriciler, uygulamaları için bu verilere erişebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.