PlayStation Classic hacklendi!

PlayStation Classic hacklendi!

Sony’nin kısa süre önce nostalji severler için lanse ettiği PlayStation Classic, bilgisayar korsanları tarafından hacklendi. USB girişinden bağlantı sağladığınız herhangi bir harici disk ile istediğiniz oyun oynanabilecek!

Birçok kullanıcının heyecanla beklediği PlayStation Classic kısa süre önce piyasaya sürülmüştü. Lansmanından çok zaman geçmemesine rağmen bilgisayar korsanları tarafından hacklendi. Bir grup bilgisayar korsanı sistemde bulunan bir güvenlik açığını tespit etti. Sistemin yeniden başlatıldığında bir güvenlik kontrolü yapmadığını fark eden korsanlar hemen işe koyuldu.

Güvenlik açığından biraz bahsetmek gerekirse, harici bir sürücü kullanarak cihazın sistemi içerisine istediğiniz dosyaları yükleyebiliyorsunuz. Ve bu işlemler forum sitelerinde ve GitHub üzeride detaylı bir şekilde paylaşıldı. BleemSync adlı açık kaynak bir program geçici olarak oyunları sisteminize ekler, ancak harici sürücü takıldığında orijinal oyunlara erişimi kaldırır.

Bir kısım PlayStation Classic kullanıcıları bu duruma sevindi fakat bu sürecin yasal olmadığını vurgulamak isteriz. Korsana karşı oyun severler ise şirketi bu kadar kolay hacklenmesinden dolayı ağır eleştirdi. Fiyatı ile Türkiye’de istediği satış oranını yakalayamayan konsol, bu olay ile birlikte satış oranlarını az da olsa artırabilecek gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.