Pokemon oyunu bilim projesi oldu

Pokemon oyunu bilim projesi oldu

Pokemon oyunu, çıktığı gün itibariyle indirilme rekorları kırarak yeni bir trend haline gelmişti. Büyük ses getiren Pokemon oyunu, bu kez bir bilim projesi olarak karşımıza çıkıyor.

Pokemon Go, kullanıcıyı harekete geçiren özelliği ile dikkatleri üstüne toplamıştı. Örneğin; oyunda bir su pokemonu yakalamak istiyorsanız, su kenarına gitmeniz işinizi kolaylaştırıyordu.  Ayrıca GPS verilerinin de kullanıldığı bu oyun, bilim insanlarına ilham oldu ve araştırma projesi için kullanılmaya başlandı.

Colorada’dan bazı hidrologlar, Stream Tracker isimli bir araştırma proje başlattı. Oyuncuların GPS verilerini kullanan bilim insanları, küçük akarsular ve onları besleyen su yollarının kuruluk ve aktiflik durumu hakkında bilgi topluyor.

Pokemon oyunu
 

Dünyamızı gözlemleyen uydular, büyük akarsular ve akarsu yolları hakkında bilgi veriyor olsa da, küçük çaptaki su alanlarında yeterli olmuyor. Oyundaki veriler kullanılarak daha küçük su alanlarının kuruluk ve aktiflik durumu hakkında bilgi sahibi olunabiliyor.

Araştırmacılar Colorado, Utah, Ohio ve Arizona’da olmak üzere toplamda 80 tane gönüllü oyuncuyla birlikte çalışıyor. Ancak araştırmalarını genişletebilmek için daha fazla gönüllü kullanıcıyı kabul ettiklerini de belirtiyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.