Polat: Padişah düzenini övmek acziyet göstergesidir

Polat: Padişah düzenini övmek acziyet göstergesidir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat, katıldığı bir TV programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

MEDYA EGE- CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Halime Erdoğan'a gündeme dair açıklamalar yaptı.
6'lı Masa, halkın seçim beklentisi ve Tunç Soyer tartışmalarına değinen Polat, önemli mesajlar verdi.
6'lı Masa çalışmalarının sadece Cumhurbaşkanı belirleme değil, Türkiye'nin nasıl yönetileceğine dair çalışmalar yapan bir masa olduğuna dikkat çeken Polat, halkın iktidar değişikliği istediğini savundu.

roportaj-chp-li-polat-la-a-dan-z-ye-izmir-de-20-vekil-cikaracagiz-1876.jpg

"SORUN ORTAKSA ÇÖZÜM DE ORTAK"

Türkiye'nin neresine giderseniz gidin; sorunlar ortak. Sorun hayat pahalılığı" diyen Polat saha çalışmaları sırasında halktan aldıkları tepkileri "Gençler Türkiye'e yaşamak istemiyor. Emekliler 'hayatın sonu gelse de kurtulsak' diyor. İzmir'deki çiftçinin yakındığı konularla Samsun'daki çiftçinin sorunları aynı" cümleleri ile ifade etti.

resized-b15ed-f20ec74aaltilimasa01.jpg

Türkiye'nin en önemli sorununun üretmemek olduğunu dile getiren Polat şöyle konuştu; "Halkta işsizlik, üretememek ve ekonomik kaygılar söz konusu. Sorunlar ortaksa çözümler de ortak. Yurttaşın bizden beklentisi hayatlarında somut olarak neler değişeceğini anlatmamız. İş dünyası ise Türkiye'nin geleceğinden kaygılı. Parasını bu ülkeye üretim için seferber eden insanlar da gelecekten kaygılı. İş dünyası ekonomide güven istikrarı arıyor. İş dünyası kaygılı. Türkiye'nin her alanında; sanayide, bilimde, sanatta, topraklarımızda, her şeyde üretmek istiyoruz. Üreten Türkiye'yi yaratmamız lazım. 6'lı masanın kaygısı budur. Yarınlar için zenginleşen bir ülke kurmak zorundayız. Üreten, ürettiğini adilce dağıtan bir ülkenin kaygısını taşıyor 6'lı masa."

chpde-yeni-gorevlendirme-mahir-polat-genel-baskan-basdanismani-oldu-h262327-91c81.jpg

TUNÇ SOYER POLEMİĞİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül kutlamalarında yaptığı konuşma sonrası hala devam eden polemiklere de değinen Polat, "Bu ülkenin kuruluşa ve kurtuluşa nasıl gittiği Nutuk'ta yazar. Bu ülke tarihini çarptırarak bir şeylerin üstüne gitmek, Cumhuriyet'i aşındırarak geçmiş padişah düzenini övmek acziyet göstergesidir. Soyer'in Nutuk'tan aldığı alıntılar üstüne gitmeniz, Türkiye'nin kuruluş felsefesinin üstüne gittiğinizin somut kanıtıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.