Polatoğlu’nun sahibi olduğu şirket, hukuk zaferini kazandı

Polatoğlu’nun sahibi olduğu şirket, hukuk zaferini kazandı

TÜRSAB tarafından savunması bile alınmadan yaklaşık 4 yıl önce belgesi iptal edilen turizmci Polatoğlu’nun sahibi olduğu şirket, hukuk zaferini kazandı.

Yaklaşık 4 yıl süren hukuki süreç sonunda Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından savunması bile alınmadan belgesi iptal edilen turizmci Cem Polatoğlu’nun sahibi olduğu Baracuda Tour’un belgesi iade edildi.

Deneyimli turizmci Cem Polatoğlu'nun, tatilciler, gezginler ve turizm sektörü tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen yazılarından biri olan, Kürtaj yasağının kürtaj turizmine neden olabileceğini öngören ''Kürtaj Dahil 299 Euro'' başlıklı fikir yazısı 2012 yılının ağustos ayında gazetelerde manşetten yayınlanmıştı. Bunun ardından, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy tarafından savunması dahi alınmadan, Polatoğlu'nun Baracuda Tour adlı seyahat acentasının belgesi 3 saat içerisinde iptal edilmişti.

Belgesinin iptalinin ardından hukuki süreç başlatan Polatoğlu, sosyal medya hesabından hukuki süreci kazandığını duyurdu. Polatoğlu, Değerli Dostlar; diye başladığı duyuru yazısında, ‘’4 sene süren hukuki süreç sonrası savunma dahi alınmadan belgesi iptal edilen BARACUDATUR bugün itibarı ile kontrolleri geçerek "İHYA OLDU" Yani belgemi geri aldım’’ ifadelerini kullandı.

Polatoğlu, hukuki süreç sırasında kendisine destek verenlere de teşekkür etti.

BARACUDATOUR'UN LİSANSI NASIL İPTAL EDİLMİŞTİ

Konunun kamuoyunda tartışıldığı tarihlerde, yıllardır basılı ve internet gazetelerinde yüzlerce yazısı yayınlanan 30 yıllık deneyimli turizmci Cem Polatoğlu'nun, tatilciler, gezginler ve turizm sektörü tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen yazılarından biri olan, Kürtaj yasağının kürtaj turizmine neden olabileceğini öngören ''Kürtaj Dahil 299 Euro'' başlıklı fikir yazısı gazetelerde manşetten yayınlanmıştı. Bunun ardından, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy tarafından savunması dahi alınmadan, Polatoğlu'nun Baracuda Tour adlı seyahat acentasının belgesi 3 saat içerisinde iptal edilmişti.

Bu durum Ağustos ayında gündemi oldukça meşgul etmiş, turizm duayenleri ve Yalçın Doğan, Can Ataklı, Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Özkan Altıntaş, Nilgün Atar, Nazım Alpman gibi bazı köşe yazarları tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Daha önce Başaran Ulusoy'un karşısında 2 kez TÜRSAB seçimlerinde aday olan ancak kaybeden Polatoğlu, Başaran Ulusoy'un seçimlere katılmayacağını ilan etmesiyle birlikte bu dönem gerçekleşecek olan TÜRSAB seçimlerinde adaylık hazırlıklarına başlamış, ancak, belge iptali ile bu hayalleri suya düşmüştü.

ULUSOY BELGE İPTALİ KONUSUNDA NE DEMİŞTİ

Ulusoy, 2 Ağustos 2012 tarihli Akşam Gazetesi'nde şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Sabah 9.00'da bu beyanlarını öğrendim, 10.00'da düğmeye bastım, disiplin kurulunu topladım, 13.00'te her şey bitmişti. Kanunun bize verdiği 33. Madde yetkisini kullandık. Konuyla ilgili Ankara'dan bana herhangi bir telkin falan da gelmedi. Beni buraya evrak memuru olarak seçmediler. Gereğini yapmam gerekiyordu. Yapmasaydım, o zaman da 'Başkan sen ne yapıyorsun?' demezler miydi? Ben doğrusunu yaptım, ben de yanlış olmaz. Sektördeki dalgalanmalara bir set çekmiş oldum. Nasıl cumhuriyet savcısı bir olay olduğunda gereğini yapıyorsa, ben de yaptım. Eğer vazife olarak yanlış yaptıysam, adalet orada, varsa kanuni hakkı dava açar. 20 yıldır çocukluktan çıkamamış bir arkadaş. TURSAB adaylığı için bunu yaptığım iddiası ise kesinlikle saçmalık. Kala kala onun rakipliğine mi kaldım? Türkiye'nin kaşınmaya değil, okşanmaya ihtiyacı var. Hep söylüyorum turizm barış sektörüdür, bizim pasaportumuz barış pasaportudur. Kendi içimizde benim olduğum yerde kavgaya müsaade etmem.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.