Polislere O Yasak Kalkıyor!

Polislere O Yasak Kalkıyor!

Erdoğan'ın 2013'te açıkladığı paketin kapsamı polisler için de genişletiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde "Demokratikleşme Paketi" adı alında açıkladığı kamuda başörtüsü serbestliği düzenlemesinin kapsamı genişletildi. Genişlemeyle beraber kadın polisler için başörtüsü yasağı kaldırılmış olacak. 

Resmi Gazete'de yer almasıyla beraber Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği değişerek kadın polislere başörtüsü kullanımı serbest bırakıldı. Yönetmelikte değişiklik şu şekilde yerini aldı: "Bayanların şapka, kep veya örgü bere altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysiler hariç, resmi kıyafetin içerisine dışarıdan görülebilecek şekilde sivil kazak, yelek ve benzeri giyecekler giyilemez."
 
Özellikle 28 Şubat sürecinde başörtüsü özgürlüğüne getirilen kısıtlamalar AK Parti iktidarlarında birer birer kaldırıldı. İlk olarak 2007 yılında üniversitelerde okuyan öğrencilere başörtüsü serbestisi getirildi. 2013 yılında da o dönemde Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı düzenlemeyle kamuda milat niteliğindeki bir düzenleme hayata geçirildi. Kamuda başörtüsüne serbestlik getiren düzenlemenin hemen ardından, 1999 yılında milletvekili seçilen ve başörtülü olduğu için TBMM Genel Kurulu'ndan kovulan Merve Kavakçı'nın yaşadığı mağduriyette AK Parti iktidarında giderildi. Takvim'in haberine göre son düzenlemeyle de kamudaki başörtüsünün kapsamı genişletilerek polislerin başörtüsü kullanmasına özgürlük getirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.