Polisten öğrencilere bilişim dersi!

Polisten öğrencilere bilişim dersi!

Güzelyalı Ortaokulu yönetimi, İzmir Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle öğrencilere, bilişimin doğru kullanılmasını önemi konusunda eğitim verdi.

Güzelyalı Ortaokulu’nda okuyan öğrencilerin bugün ki dersine polis girdi. Güzelyalı Ortaokulu öğrencilerine yönelik, bilişim teknikleri ve doğru kullanılması konusunda verilen özel derse İzmir Emniyet Müdürlüğü’nda görevli siber polisler katıldı. Okulun seminer salonunda, 7. Sınıf öğrencilerinden oluşan ilk seminer topluluğuna siber polisler,  bilişimin doğru kullanılmasının önemini ve yanlış kullanılmasının sakıncaları hakkında bilgiler verdiler.

58922479_848972475495390_7022149053672587264_n.jpg

Günümüzde özellikle okul çağındaki öğrencilerin yoğun şekilde kullandığı bilişim tekniklerinde, kullanılan resimler ve sözcükler üzerinden açıklamalar yapan siber polisler,  bilişimin içinde Türk Ceza Kanuna göre suç olan hareketleri, öğeleri anlattılar. Özellikle sosyal paylaşım sitelerinde ve yasalarla sakıncalı sayılan siteler üzerinden yapılan paylaşımların, insanların başlarına büyük sorunlar açtığını belirten siber polisler, espri, şaka, kızgınlık veya kırgınlık halinde yapılan paylaşımların sonuçları ağır olan şeylere neden olduğu konusunda öğrencileri uyardılar.

Bilişimin doğru kullanılması halinde verimli bilimsel teknik yol olduğuna ancak doğru kullanılmaması halinde suçun doğuş yeri olduğuna dikkat çeken siber polisler, cep telefonu veya bilgisayar başında tek başına olmanın verdiği rahatlıkla başlayan kural tanımamanın, sonuçları adliyelerde,  davalarda ve cezaevlerinde biten olaylara neden olduğunu da öğrencilere sık sık vurguladılar. Öğrencilerden, paylaşımlarında kimsenin maddi veya manevi haklarına saldırıda bulunmamayı, doğruluğunu bilinmeyen şeylerin paylaşımının yapılmaması gerektiğini de özellikle vurguladılar.

Güzelyalı Ortaokulu Müdürü Özcan Bakır, çağın öğrencilerinin cep telefonu ve bilgisayar başında çok uzun süreler geçirdiğini, her an bilişimin kötü kullanımından kaynaklı nedenlerden dolayı sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Bilişimin doğru kullanılmasının önemi konusunda ve yanlış kullanılması halinde öğrencilerin nelerle karşı karşıya kalabileceği konusunda emniyet müdürlüğümüzle işbirliği yaparak böyle seminerler düzenlemeye karar verdik. Amacımız çocuklarımızı, öğrencilerimizin bilişimin faydalı yönüne yönlendirmek,  zararlı yönünden de korumak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.