Polonya'ya sığınan Ukraynalı sayısı açıklandı

Polonya'ya sığınan Ukraynalı sayısı açıklandı

Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Robert Trzeciak, 7 Mart itibarıyla 1 milyon 67 bin kişinin Ukrayna’dan Polonya sınırına geçtiğini açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşında Polonya’nın tutumunu ve sınırda yaşanan hareketliliği değerlendiren Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Robert Trzeciak, “Polonya, Rus saldırganlığı nedeniyle Ukrayna'dan kaçan herkesi milliyeti, ırkı veya dini ne olursa olsun kabul ediyor. Ukrayna'dan silahlı çatışmadan kaçan tüm kişiler, sınırda, Polonya'da kaldıkları süre boyunca, yemek, tıbbi bakım ve dinlenme yeri hakkında bilgi alıyorlar. Polonya ayrıca ücretsiz tıbbi bakım ve sağlık hizmetlerine erişim sağlıyor” dedi.

aw562456-02.jpg

07 Mart sabahı itibarıyla 1 milyon 67 bin kişinin Rusya'nın işgalinden kaçarak Ukrayna-Polonya sınırını geçtiğini söyleyen Trzeciak, “İnsanlar sürekli geliyor ve dalga azalmıyor. 6 Mart’ta 142 binden fazla kişi Polonya'ya kaçtı. Hepsi hoş karşılandı ve hepsi yardım aldı. 6 Mart itibarıyla bin 271 Türk vatandaşı da Polonya sınırına geçti” diye konuştu.

aw562456-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.