Pomeranian Tüy Bakımı

Pomeranian Tüy Bakımı

Pomeranian, kabarık, parlak görünen bir kürk yapısına sahiptir. Bakımına dikkat etmediğinizde daha çok tüy döker ve tüyleri solgun görünmeye başlar.

Pomeranian, kabarık, parlak görünen bir kürk yapısına sahiptir. Tüyleri, bedeninin her yanını sardığı için olduğundan daha iri görünmesine neden olur. Bu köpeklerin bakımında en çok dikkat edilmesi gerekenlerden biri tüy bakımıdır. Bakımına dikkat etmediğinizde daha çok tüy döker ve tüyleri solgun görünmeye başlar.

Pomeranian Tüy Bakımı Nasıl Olmalı?

Pomeranian, beyaz, krem, sarı tonlarında kürke sahip olabilir. Sağlıklı Pomeranian tüyleri, canlı ve parlak bir görünüme sahiptir. Tüy bakımına dikkat edildiği sürece tüy dökme eğilimi azdır. Köpek

Tüy bakımı için öncelikle özel köpek fırçası, kuru şampuan ve doğal içerikli bir şampuan almalısınız.

Tüylerini haftada 2-3 kez fırçalamanız yeterlidir.

Yıkamak için 2 aylık olmasını beklemeli, bu süreden önce temizliğini kuru şampuan ile yapmalısınız.

Yıkarken su sıcaklığına dikkat etmeniz ve banyo süresini kısa tutmanız önemlidir.

Yıkadıktan sonra tüylerini fön makinasını uzağında tutarak kurutabilirsiniz.

Pomeranian Nasıl Yıkanır?

Pomeranian tüy bakımı fırçalayarak yapılsa da temizlenmesi için fırçalamak yeterli değildir. Yıkamak için 2-3 aylık olmasını beklemeniz gerekir. Hassas bir köpek olduğu için kullandığınız bakım ürünleri sağlığını doğrudan etkiler.

Pomeranian, özel bir kürk yapısına sahiptir ve tüyleri oldukça canlı görünür. Bu görünümü kaybetmemesi için köpek şampuanları ile yıkamalısınız. Doğal içerikli, kaliteli şampuanlar tercih edebilirsiniz. İnsanların kullandığı ürünlerle yıkanması, tüylerinin solmasına ve dökülmesine neden olur.

Tüyleri kabarık olduğu için bedeninin küçüklüğünü fark etmek zor olsa da bu köpekler oldukça küçüktür. Suyun sıcak olması, derisinin tahriş olmasına neden olabilir. Bu nedenle su sıcaklığını ayarlarken dikkat etmeniz önemlidir. Ilık su ile duş almalı, banyoda uzun süre kalmamalıdır.

screenshot-55.png

Nefes almakta zorlanmaması için yıkarken banyonun kapısını kapatmayın. Şampuanla hızlı bir şekilde tüylerine masaj yapın ve bekletmeden yıkayın. Temizlendiğinde havluya sararak sıcak bir odaya geçirin. Tüyleri ıslak kaldığında hasta olabileceği için kurutmanız gerekir.

Pomeranian, kirlendiğinde ayda bir kez yıkanabilir. Soğuğa dayanıklı bir köpek değildir. Bu nedenle kış aylarında sık yıkanması tavsiye edilmez. Tüylerini temizlemek için kullanabileceğiniz özel kuru şampuanlar vardır.

Pomeranian Tüy Döker Mi?

Pomeranian tüy bakımı düzenli yapıldığında fazla tüy döken bir köpek değildir. Ancak tüyleri düzenli fırçalanmadığında dökülmeye başlar. Tüy bakımını haftada en az 2-3 kez yapmaya özen göstermelisiniz.

Tüylerini fırçalamadığınızda düğüm olmaya başlayacaktır. Daha sonra fırçalarken koparabilir ve canının yanmasına neden olabilirsiniz. Fırça seçimi, tüy dokusunun bozulmaması için dikkat etmeniz gereken etkenlerden biridir. Aralıkları çok sık olmayan, yumuşak dokulu fırçaları tercih etmelisiniz.

Tüylerini fırçalarken derisine fırça değdirmemeniz gerekir. Fırçaladıktan sonra tüylerinin arasını açarak derisini kontrol edebilirsiniz. Deri hastalıklarına yatkın köpeklerdir. Tüy bakımının yapılmaması bu hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Köpeğiniz normalden daha fazla tüy dökmeye başladığında sağlık sorunları yaşıyor olabilir. Enfeksiyon hastalıkları ve sindirim hastalıkları, tüy dökmesine, tüylerinin daha solgun görünmesine neden olur.

Pomeranian Tüyleri Kesilir Mi?

Pomeranian tüy bakımı, haftada birkaç kez fırçalayarak yapılmalıdır. Tüyleri düzenli fırçalandığında az tüy döker. 2-3 ayda bir kez yıkayabilir, temizliğini kuru şampuanlar veya temizleme mendilleri kullanarak da yapabilirsiniz. Pomeranian, tüyleri kesilebilen köpeklerden biridir.

Pet kuaförler, Pomeranian köpeklere özel tüy kesimleri yapar. Kuyruğu ve boynunda daha yoğun kürk bırakarak tüyleri kırpıldığında oldukça sevimli bir görünüm kazanır. Tüylerini evde de kırparak şekil verebilirsiniz ancak evde kullanılan makasları kullanmalısınız. Tüy kırpmak için üretilen köpek makasları ile siz de tüylerine istediğiniz görünümü kazandırabilir, daha sevimli görünmesini sağlayabilirsiniz.

KAYNAK= https://kopekyavrusu.com/17744/pomeranian-boo

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.