Pompeii'nin yeni  koruyucusu: Robot köpek

Pompeii'nin yeni koruyucusu: Robot köpek

Antik şehir Pompeii, Boston Dynamics'in dört ayaklı robot "köpeği" Spot tarafından korunacak.

İlk olarak 2015 yılında geliştirilen Boston Dynamics'in dört ayaklı robot köpeği Spot, çok tehlikeli veya insanlar tarafından ulaşılamayan durumlarda arama kurtarma görevleri için tasarlandı. Pompeii Antik Kenti'nden sorumlu yetkililer, engebeli veya kaygan zeminde bile ayakları üzerinde sabit durabilme yeteneğinin köpeği bu yeni mesleğe mükemmel bir şekilde uygun hale getirdiğine inanıyor.

antik-sehir-pompeii-teknolojik-bir-koruyucu-kazandi-qlj3.webp

Pompeii Arkeoloji Parkı Genel Müdürü Gabriel Zuchtriegel, konuya ilişkin açıklamasında “Bugün, yüksek teknoloji firmalarıyla yapılan işbirliği ve başarılı deneylerin ardından… Pompeii civarında ortaya çıkarmakta olduğumuz yasa dışı define avcıları tarafından yapılan yeraltı tünellerinde bu robotların kullanımını test etmek istiyoruz. Mezar soyguncuları tarafından kazılmış tünellerde güvenlik koşulları genellikle son derece tehlikelidir, bu yüzden bir robotun kullanılması, daha hızlı ve tam bir güvenlik içinde ilerlememizi sağlayacak bir atılım anlamına gelebilir." ifadelerini kullandı.

pompeii-antik-kenti-702x459.jpg

Basın açıklamasına göre park araştırmacıları, 3D taramaları otonom olarak yürütebilen uçan bir lazer tarayıcı olan Leica BLK2FLY ile deneyler yapmaktaydı. Spot kendi otonom lazer tabanlı tarayıcısı ve 360 ​​derecelik görüş alanı olan bir renkli kameraya sahip olmasının yanı sıra ekibin alanı izleyebilmesi için BLK2FLY'ye de bağlanabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.