Pop-Opera konseri, sanatseverlerle buluşacak!

Pop-Opera konseri, sanatseverlerle buluşacak!

İzmir Devlet Opera ve Balesi ilk kez bir “Pop-Opera” konserini İzmirli sanatseverlerle buluşturacak.

24 Mart 2022 Perşembe, saat 20:00’de Elhamra Sahnesi’nde gerçekleştirilecek konserde operatik pop’un uluslararası repertuvarından seçilmiş orijinal uyarlamalar seslendirilecek. Piyanoda Benan Gagliardo eşliğinde Tenor solistler Mehmet Alp Özkazanç ve Muzaffer Soydan ile Bas solistler Doğukan Özkan ve Christopher Gagliardo’dan oluşan “Gramafour” ekibi, uluslararası çapta sevilen opera ve pop türündeki klasikleşmiş eserleri “operatik pop” ya da bir diğer adıyla “pop opera” olarak yorumlayarak bir ilke imza atacaklar.

gra1.jpg

İzmir Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörü Tulio Gagliardo’nun müzik düzenlemelerini yaptığı konser programında Carl Orff, Tomaso Albinoni, Georges Bizet, Giacomo Puccini gibi klasik bestecilerin yanı sıra Leonard Cohen, Ennio Morricone gibi günümüz müziğine derinden yön vermiş isimler yer alacak.

Gramafour, dünyada Il Divo, Il Volo, Sarah Brightman, Andrea Bocelli, OperaBabes, Emma Shapplin ve Amici Forever gibi isimlerle anılan operatik pop’un uluslararası repertuvarını orijinal bir uyarlama ile seslendiriyor.

gra4.jpg

24 Mart 2022 Perşembe akşamı Türkiye’de “pop opera” türü adına bir ilki gerçekleştirerek müzik hayatına başlayacak olan Gelecek performansları için yeni müzik düzenlemelerini ve konser organizasyonu planlamalarını sürdüren grup 23 Nisan 2022 Cumartesi günü de saat 15:00’te bir kez daha Elhamra Sahnesi’nde olacak. Etkinliğin biletleri biletinial.com adresinden, Elhamra Sahnesi ve Bornova Kültür ve Sanat Merkezi gişelerinden temin edilebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.