“Popera” Fransız Kültür Merkezi’nde

“Popera” Fransız Kültür Merkezi’nde

Ünlü tenor Altuğ Dilmaç “Popera” adını verdiği çok özel bir konserle 2 Aralık Cuma akşamı saat 20.00’de Fransız Kültür Merkezi’nde dinleyicileriyle buluşacak.

Dilmaç, aryalardan pop’a ve caz’a uzanan repertuarıyla unutulmayan eserleri Türkçe ve Fransızca olarak seslendirecek. 
Konserde ayrıca, 1 Aralık 1968’de aramızdan ayrılan, İzmir’li sevilen şarkıcı Dario Moreno’nun eserlerinden de örnekler seslendirilecek.
Altuğ Dilmaç’a Zafer Çebi (piyano), Erdoğan Turanlı (saksafon), Uğur Yalçın (kontrbas) ve Ferruh Arıç (bateri) eşlik edecek. 
Konser biletleri Fransız Kültür Merkezi’nden temin edilebilir.

 
Altuğ Dilmaç kimdir ?
 
Ankara Devlet Konservatuvarı şan ve opera bölümünden mezun olan Altuğ Dilmaç, 1983 yılından itibaren, bir dönem müdürlüğünü de yürüttüğü İzmir Opera Balesi’nde sanatçı olarak görev aldı. Yurtdışı konserlerinin yanı sıra, bir çok operada rol alan Dilmaç, 1988 yılında, İstanbul Mavi Haliç Lions Kulubü ile ortaklaşa Şırnak’ta ilk şan resitalini sundu. 
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı şan ve opera bölümünde diksiyon – fonetik, mimik ve opera müzikli sahne eğitimi verdi. Halen aynı üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi’nde şan ve “müzikal şarkıcılığı ve yorum” dersleri vermektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.