Portekiz, kuraklık nedeniyle AB'den yardım istedi

Portekiz, kuraklık nedeniyle AB'den yardım istedi

Portekiz’in yaklaşık yüzde 90’ı kuraklıkla mücadele ediyor. Ülkenin tarım bakanı, destek beklediklerini açıkladı.

Portekiz’in meteoroloji kuruluşu IPMA, alışılmadık derecede sıcak ve kurak geçen Nisan ayında kuraklığın Portekiz anakarasının neredeyse tamamına yayıldığını duyururken, zor durumdaki tarım sektörü için AB’den yardım talep edildi.

Anakara Portekiz’in yaklaşık %90’ı kuraklıktan etkileniyor. Ülkenin beşte birinde şiddetli kuraklık yaşıyor. Mart ayına göre şiddetli kuraklığın yaşandığı alan iki katına çıkmış durumda. 1 yıl öncesine kıyasla bu alan 5 kat artmış durumda. Kuzeydoğu ve güney bölgeleri özellikle ağır bir şekilde etkilendi ve kuru hava koşullarının devam etmesi bekleniyor.

Yılın bu zamanı için normalin üzerinde sıcaklıklar ile ajans, Nisan 2023’ün Portekiz anakarasında son 92 yıldaki en kurak üçüncü ve en sıcak dördüncü dönem olduğunu duyurdu.

Tarım Bakanı Maria do Ceu Antunes, kuru havanın tarımı ve su rezervuarlarını etkilediğini ve bakanlığının Avrupa Komisyonu’ndan destek beklediğini açıkladı.

Portekiz Çiftçiler Konfederasyonu, haber ajansı Lusa’ya tahıl üretimi ve hayvancılığın kuraklıktan en çok etkilenen sektör olduğunu söyledi.

İber Yarımadası’nın geniş kesimleri, iklim değişikliğinin durumu yalnızca daha da kötüleştireceğine dair artan endişeler arasında, uzun bir kuraklığı şiddetlendiren ve orman yangınlarına neden olan erken mevsim sıcak hava dalgalarından zarar gördü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.