POŞETLERE SAVAŞ AÇTILAR

POŞETLERE SAVAŞ AÇTILAR

Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencileri Büşra Topal ve Çağla Mutu ‘’Plastik Poşet Kullanmıyorum’’ projesini hayata geçirdi.

 

Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencileri Büşra Topal ve Çağla Mutu ‘’Plastik Poşet Kullanmıyorum’’ projesini hayata geçirdi. Naylon ve plastik poşet yerine bez torba kullanımını yaygınlaştırmak için başlatılan projede öğrenciler, Cumartesi Pazarı’nda esnafa kese kağıdı vatandaşlara ise ücretsiz bez torba dağıttı.

Plastik ve türevlerini hayatımızdan çıkarmaya çalışıyoruz

Konuyla ilgili açıklama yapan Büşra Topal, söz konusu projeyi daha sağlıklı bir toplum için hayata geçirdiklerini belirtti.  Topal, ‘’Günümüzde yoğun olarak kullanılan ve doğaya büyük ölçüde zarar veren plastik ve türevlerini hayatımızdan çıkarmaya çalışıyoruz.  Bu konuyla ilgili uzmanların zaman zaman uyarılarını dinliyor ve okuyoruz. Uzmanlar kimyasal maddeler içeren naylon poşetlerin sadece toprağa değil içine koyulan sebze ve meyveler aracılığıyla insan sağlığına da son derece zarar verdiğini belirtiyor. Buradan yola çıkarak başlattığımız projede öncelikle Pazar esnafının ve sıklıkla pazardan alışveriş yapan tüketicilerin bilinçlenmesini sağlamak adına gerekli bilgilendirmelerde bulunduk. Tekrar kullanılabilir bez torbaların özendirilmesi için vatandaşlara bez torba dağıttık’’ dedi.

Önceleri her evde birer pazar filesi bulunurmuş

Çağla Mutu da, ‘’Sadece vatandaşı değil aynı zamanda esnafımızı da bilgilendirdik. Esnaf eğer kumaş ve kağıt türevleriyle yapılan paketleri kullanırsa, vatandaşımız da zaman içinde bu alışkanlığı edinir. Daha önceki dönemlerde her evde bir alışveriş filesi bulunurmuş. Önümüzdeki günlerde alışveriş filesi de dağıtacağız ve uygulamanın kalıcı hale gelmesini sağlayacağız’’ diye konuştu. Öte yandan proje kapsamında kese kağıdı ve bez torba dağıtımına, önümüzdeki hafta da devam edilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.