Poyrazoğlu organ bağışının önemine dikkat çekti

Poyrazoğlu organ bağışının önemine dikkat çekti

Organ bağışının önemine dikkat çekmek, farkındalık yaratmak amacıyla İc tarafından düzenlenen etkinlikte, ünlü tiyatro sanatçısı Ali Poyrazoğlu, “Ödünç hayatlar” adlı oyununu “ikinci hayatlar” için sahneledi.

Poyrazoğlu, sahneden “Geleceğin hastalarını da sağıklı olanları da organ bağışı konusunda bilinçlendirmek için yaygın propaganda gerekli.  Bu bilinçlendirmeye liselerden başlanmalı” mesajını verdi. 

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında çeşitli etkinliklerle organ bekleyen hastaların çaresizlikleri dile getiriliyor, kutsal bağışın önemi vurgulanıp farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Organ bağışlarıyla binlerce hastanın yeniden hayat bulduğuna dikkat çekilerek toplumun bilinçlendirilmesi hedefleniyor.  Bju amaç ve hedeflere İzmir Kent Hastanesi de bir sanat etkinliğiyle destek verdi.  Ünlü sanatçı Ali Poyrazoğlu,  “yaşamak da yaşatmak da güzel”  mesajlarını da verdiği “Ödünç hayatlar” oyununu organ bağışında farkındalığı artırmak için sahneledi.  İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ücretsiz gösteriye tiyatroseverlerin yanısıra Kent’te karaciğer, böbrek nakli olmuş hastalar, yakınları ve doktorları da katıldı. Çiğli Kaymakamı Dr. Yusuf Güler’in de izleyiciler arasında yer aldığı gösteri öncesinde Kent Hastanesi Böbrek Nakli ekibinden Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok  böbrek naklinin hastaları diyaliz mahkumiyetinden kurtardığını söyledi. Ok, “Bugün tüm dünyada, böbrek naklinin, son dönem böbrek hastalığının en ideal tedavisi olduğu kabul ediliyor. Çünkü böbrek nakli, diyalize kıyasla hem yaşam süresini uzatmakta, hem de daha kaliteli bir yaşam sağlamakta” dedi.

Salonu dolduran izleyicilerin performansını ayakta alkışladığı ünlü sanatçı Ali Poyrazoğlu da orngan bağışı konusunda bilinçlendirmenin yaygın propagandalarla mümkün olacağını söyledi. Bu işe liseli gençlerden başlanmasını öneren Poyrazoğlu, Bodrum’da geçirdiği motorsiklet kazasından sonra beyin ölümü gerçekleşen bir gencin organlarının bağışlanması gündeme geldiği sırada yaşananları anlattı. Poyrazoğlu, “ Acılı insanlar bağış için  aile büyüğünün kararının önemli olduğunu söyledi.  O aile büyüğü geldi, imammış. Dinimizde  yeri var, verin kime lazımsa, dedi. Organ bağışı konusunda bu çizgiye taşıyabilirsek zihniyeti çok önemli yol kat edilir” diye konuştu.

Poyrazoğlu, oyunun sonunda salondaki izleyicilerle birlikte organ bağışı çağrısı yazılı dövizleri havaya kaldırarak objektiflere poz verdi.

kent-hastanesi-002.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.