Prag'ta Türk kahvesi tanıtıldı

Prag'ta Türk kahvesi tanıtıldı

Çekya’nın başkenti Prag’ın en ünlü meydanlarından biri olan Namesti Republiky’de Türk kahvesi görücüye çıktı. Çekya halkı, yoğun yağışa rağmen Türk kahvesine yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye’nin Prag Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Türk Kahvesi Kültürü Festivali kapsamında Prag’ın ünlü meydanlarından Namesti Republiky’de düzenlenen etkinlikte Türk kahvesi dağıtıldı.

Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, “Şiddetli yağışa rağmen yüzlerce Çekya vatandaşına ve Prag’ı ziyaret eden turiste Türk kahvesi tattırarak hem kahve diplomasisi aracılığıyla ülkemizi ve kültürümüzü tanıttık hem de gerçek bir Türkiye dostu olan Prag 1 Belediye Başkanı Petr Hejma ile Türkiye ile Çekya arasına nifak sokmak isteyen bazı vizyonsuz siyasetçiye ders niteliğinde bir mesaj verdik” açıklamasında bulundu.

aw419725-01.jpg

Türkiye’nin Prag Büyükelçiliğinin düzenlediği Türk Kahvesi Kültürü Festivali Beroun Golf Kulübü’nde düzenlenen golf turnuvasının ardından Büyükelçilik rezidansında gastronomi uzmanı Osman Serim’in katıldığı etkinlikle devam etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.