Prof Batum: Bu Anayasa 1876 Anayasası'ndan Daha Geri

Prof Batum: Bu Anayasa 1876 Anayasası'ndan Daha Geri

İzmir Eğitim – İş 3 Nolu Şubesi tarafından düzenlenen Yeni Anayasayı Tartışıyoruz programında konuşan Prof. Süheyl Batum “Bu Anayasa 1876 Anayasasından Daha Geri” dedi.

İzmir Eğitim – İş 3 Nolu Şubesi’nin davetlisi olarak İzmir’e gelen Prof. Dr. Süheyl Batum Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonunda düzenlenen kahvaltılı konferansta konuştu.


Prof. Batum, doktora tezinin referandum üzerine hazırladığını, Cumhurbaşkanının seçildikten sonra patisinden istifa etmesi, tarafsız olması gerektiğini söyledi.

Prof. Batum 1924 Anayasası ile ilgili zabıtları göstererek Atatürk’e meclisi fesih etme yetkisinin verilmediğini, dünyada bu yetkilerin kimsede olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu. “Bugün kanunları yapma yetkisi meclisin elinden alıyorlar. 1876 Anayasasından daha geri. 1876 Anayasasında yürütmenin kanun niteliğinde işlem yapabilmesi mümkün değildi. Mutlaka parlamento yapıyordu. 

Toplantıda Eğitim – İş 3 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Çalışkan, Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Hasan Kütük, İzmir CHP Milletvekili Tacettin Bayır ve Anayasa Profesörü 24. dönem CHP Eskişehir Milletvekili birer konuşma yaptı.


Çalışkan; Eğitim-İş’in 10 yıl önce Cumhuriyet değerleri ve emeklerini savunmak için kurulduğunu belirterek şunları söyledi.  “Eğitim iş bir emek örgütüdür, ama aynı zamanda cumhuriyet değerlerini ve Atatürk devrimini savunma mevziisidir. Eğitim iş, emeğin en yüce değer olduğu bir ülke ve dünyanın özlemcisidir. Aynı zamanda tam bağımsız ve demokratik Türkiye’nin sevdalısıdır. Genel Başkan Balık, referandum ile devlet memurluğunun sona ereceğini, öğretmenlerin sözleşmeli çalıştırılacağını belirterek, referandumda hayır diyeceklerini söyledi. 

Yeni Anayasayı Tartışıyoruz konulu konferansta 16 Nisan’daki referandumda neden hayır demeliyiz tartışıldı.
Konferansa  İzmir CHP Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ve baro yönetimi, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Hasan Kütük, Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Eğitim İş Genel Başkanlığı Basın Yayın Sekreteri Ebru Sungar, Büro İş Başkanı Soner Sönmez, Tüm Yerel Sen Yöneticileri, İzmir Eğitim İş 1, 2, 4 Nolu Şube Yöneticileri, ADD Karşıyaka Şube Yöneticileri, Eğitim – İş 3 Nolu Şubesine bağlı, Karşıyaka, Bayraklı, Çiğli, Aliağa ve Foça Temsilcilik yöneticileri ile 500’e yakın üye ve halktan davetliler katıldı.
Konferansta Eğitim-İşe yeni katılanlara rozetleri takıldı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.