Prof. Dr. Aydın Ural, 'Liyakat, tanıdık ahbap işine döndü'

Prof. Dr. Aydın Ural, 'Liyakat, tanıdık ahbap işine döndü'

Ege Öğretim Elemanları Derneği (EGODER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aydın Ural, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ndeki 27 kişinin akraba olması hakkında açıklamada bulundu.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ndeki akraba kadrolarını sert dille eleştiren EGODER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aydın Ural, "AK Parti döneminde bu tarz durumların olması gayet normal. Her taraf koktu, kokuştu" dedi.

whatsapp-image-2021-11-03-at-20.jpg

Diğer üniversitelerinde aynı durumda olduğunu belirten Prof. Dr. Aydın Ural, "AK Parti döneminde bu tarz durumların olması gayet normal. Her taraf koktu, kokuştu. Üniversitelerde likayat olmak zorunda. Başka türlü düşünenler var herhalde. Liyakat, liyakat olmaktan çıktı artık tanıdık ahbap işine döndü. Maalesef benim görüşüm bu. Sadece öğretim üyesi olarak üzülüyoruz. Sadece İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde değil, her üniversitede karşılaşmak mümkün. Kanıksandı ama bizim kanıksamamız mümkün değil biz liyakat olması gerektiğine inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

-003.jpg
Ne olmuştu?

Katip Çelebi Üniversitesi'nde belirlenen rektör, rektör yardımcısı, dekan ve öğretim görevlileri arasındaki 27 kişinin birbiriyle akraba olması, bu kişilerden 16'sının ise sınavsız olarak doğrudan şube müdürlüğü kadrolarına atanmasına ve Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Saffet Köse'nin konuyla ilgili herhangi bir işlem yapmamasına akademisyenler tepki gösteriyor.

Herkes haksızlıkla bir yerlere geldi diyen akademisyenler, Rektör Köse'nin konuyla ilgili hiç bir işlem yapmamasına dair, "Rektör, üniversitede liyakata önem vermiyor. Kadroları hak eden akademisyenler açıkta iken 27 akraba üniversitede liyakatsiz olarak göreve getiriliyor. Akademisyenler mağdur ediliyor. Sayıştay raporunda ise gereğinin yapılmadığı belirtiliyor" açıklamasını yaptı.

Sayıştay Başkanlığı ‘İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) 2019 Yılında hazırladığı Denetim Raporu’nda; “Objektif ve denetlenebilirlik ilkelerine riayet edilmemiş, ilanların büyük çoğunluğunda spesifik ve belli bir kişiyi çağrıştıran şartlar istenmiştir. Bunun sonucunda da, alım yapılacak toplam 195 kadronun tamamı için sadece birer kişi başvuru yapabilmiş ve aynı kişiler kadrolara alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

Sayıştay ayrıca şube müdürlüğü kadrolarına, şube müdüründen daha üst görev niteliğinde bulunan kadrolardan sınavsız atama yapılmasıyla ilgili, eşitlik, liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde atama yapılması şartları dikkate alınmaksızın atamalar gerçekleştirildiği bulgusuna yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.