Prof. Dr. Başaran “ALLPI- Yıllık Bölgesel Danışma Forumu”nda!

Prof. Dr. Başaran “ALLPI- Yıllık Bölgesel Danışma Forumu”nda!

Forumu”na davetli konuşmacı olarak katılarak sektörle ilgili hazırladığı akademik raporu sundu.

Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarı (COMESA) bünyesinde faaliyet gösteren Afrika Deri ve Deri Ürünleri Enstitüsü (ALLPI) tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen “Yıllık Bölgesel Danışma Forumu” toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bahri Başaran davetli konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda, Prof. Dr. Başaran  "Environmental Conservancy Through Conversion of Tannery Wastes into Leather Board” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Forum ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Başaran, “9 yıldır bu platformun içinde bölgesel kalkınma çalışmalarına destek veriyoruz. Ayrıca forumun Akademi Platformunun aktif üyeliğini sürdürüyorum. Özel sektör, kamu ve akademi paydaşlığında her yıl olağan olarak düzenlenen toplantıda bir önceki forumda alınan kararların gelişimi izlendi. Toplantıda ekonomik ve teknik işbirliği imkânları değerlendirildi.  Teknoloji transferi ile bölgesel kalkınma fırsatları tartışılarak yetkinlik ve beceri kazandırma çalışmalarıyla sosyoekonomik gelişme potansiyelleri analiz edildi. Ayrıca,  akademik işbirlikleri ile altyapı ve birikim oluşturma gündemi görüşüldü.

Ege Üniversitesi’nin resmi partner olduğu ve COMESA üyesi 15 ülkeden 96 delegenin katıldığı toplantı “Develop Africa's Leather Value Chain Through Research, Business Linkages and Technology Transfer"  temasıyla gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.