Prof. Dr. Boyacı: Bizim Mesleğimiz  Deneyim Mesleği

Prof. Dr. Boyacı: Bizim Mesleğimiz  Deneyim Mesleği

Özkan, “Genç meslektaşlarımdan isteğim yeniliklerin takipçisi olsunlar. Yenilik neredeyse onu arayıp bulsunlar ve bu yenilikleri aktarmada çiftçilere köprü görevi gören biz mühendislere ulaşsınlar” dedi

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve İzmir Ziraat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen “Tarım Bayramı Etkinlikleri” kapsamında  “Tarımsal Bilginin Paylaşımı ve İnovasyon” konulu panel gerçekleştirildi.


Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Feyzi Önder Konferans Salonu’nda yapılan panelin  oturum başkanlığını EÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Burçin Çokuysal yaptı. Panele, EÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Boyacı, Tarım Eksperi Ziraat Yüksek Mühendisi Nilgün Yaşarakıncı ve Ziraat Mühendisi Özlem Özkan  konuşmacı olarak katıldı.


İnovasyon ve bilgi paylaşımının önemi ile ilgili konuşma yapan Prof. Dr. Murat Boyacı, “İnovasyon yapabilmemiz için çevremize bakmamız yeterli. Bağımsızlık ise laboratuvardan geçer” dedi. Çiftçilerle ilgili sorunlara da değinen Prof. Dr. Boyacı, “Çiftçinin sorunları konusunda hızlanmamız gerekir. Tarım mesleği paylaşım mesleğidir. Bizler mesleği büyüklerimizden aldık, onlar gibi bizde mesleği gelecek nesillere devredeceğiz” diye konuştu.

“YENİLİKLERİN TAKİPÇİSİ OLUN”
Ziraat Mühendisi Özlem Özkan, İzmir İl Müdürlüğü’nün tarımsal bilginin paylaşımı ile ilgili bakış açılarını anlattı. Mezun olduğum okula bir panelist olarak katılmak çok gurur verici diyerek sözlerine başlayan Özkan, “Tarımda ileri teknolojilerin kullanılması ortaya çıkan değişimleri de takip etmekte zorunlu hale gelmiştir. Bu da inovasyonu doğurmaktadır. Bakanlığımız konu ile ilgili çiftçilerimize birebir sahada bilgi vermiş, yaparak, yaşayarak öğretmiştir” dedi.


Tarım sektörünün ülkemiz ve dünyamız açısından önemli stratejik bir iş konumu olduğuna dikkat çeken Özkan, “Genç meslektaşlarımdan isteğim yeniliklerin takipçisi olsunlar. Yenilik neredeyse onu arayıp bulsunlar ve bu yenilikleri aktarmada çiftçilere köprü görevi gören biz mühendislere ulaşsınlar” diye konuştu.

“Zirai Mücadelelerin Araştırılması ve Çalışmaya Konulması” hakkında konuşan  Tarım Eksperi Ziraat Yüksek Mühendisi Nilgün Yaşarakıncı,  “Günümüzde bilim hızla ilerlemekte üretimin çeşitliliği ve nitelik açısından gelişmeler kaydedilmektedir. Bilim ve teknolojinin hızı toplumsal faaliyetleri etkilemekte yeni teknolojiler yaratmakta ve yeni bilimsel çalışmalara olanak yaratmaktadır” dedi.


Tarımda insan faktörünün önemine değinen Yaşarakıncı, “Tarımda yeniliklerin uygulanabilmesi ve yaygınlaşabilmesi için öncelikle üretici yani insana bağlı olmakta. Üretici bilinçlendikçe teknolojileri kullanarak ürün artışını sağlayabilmektedir. Üreticler yenilendikçe bilgilenmekte, yeni bilgi ve teknoloji ışığında kendi sorunlarına çareler bulabilmekte hatta kendi yaratıcılıklarını kullanabilmektedir” dedi
Konuşmaların ardından, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Ferdan Çiftçi, konuşmacılara plaketlerini verdi.

MESLEKTE 50.YIL
Etkinlik kapsamında  “Mesleğinde 50. Yılını Tamamlayanlara Plaket Takdimi” yapıldı. Mesleğinde 50. yılını tamamlayan 1967 Dönemi  Mezunları'na plaketleri verildi. Plaket alanlar arasında Ziraat Yüksek Mühendisleri Ahmet Ali Dündar, İzzet Er, Prof. Dr. Hakkı Ünal Evcim, Prof. Dr. Ercan Kalay, Türker Göztürk, Uygur Erekul, Gönül Emel İnal, Prof Dr. Erdoğan Oktay, Prof. Dr. Cahit Konak, Prof. Dr. Ediz Ulusoy, Hasan Tekin Sepetoğlu, Prof. Dr. Süer Yüce, Ali Kemal Yasemin, Mehmet Ziya Dilekcan vardı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.