Prof. Dr. Ercan'dan dikkat çeken İzmir depremi yorumu

Prof. Dr. Ercan'dan dikkat çeken İzmir depremi yorumu

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir kırığı ile ilgili "Bayraklı ve Bornova'da ayakta ev çok az kalır" dedi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Haber Global'de katıldığı bir programda olası İzmir depremine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Sisam Depreminde Bayraklı ve Bornova'da gerçekleşen yıkımları hatırlatan Ercan, Meles Ovasının zeminin sağlam olmadığını dile getirdi.

Prof. Dr. Ercan, Bayraklı ve Bornova’nın içinde yer aldığı Meles Ovası’nda yaşanacak yeni bir depremde, ayakta ev kalmayacağını öne sürerek, “Geldiler yıkılan evlerin yerine yeni yapı yaptılar. O zaman da söyledim, deprem bölgesinde evler göçmüşse, oraya yeni yapı yapamazsın. Üstüne vurarak söylüyorum, İzmir kırığı hareket ettiği zaman, Bornova ve Bayraklı’da ayakta kalan ev çok az kalacak” dedi.

Bölgenin acilen yeniden tarım alanı olarak kullanılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ercan, doğanın yanlışı hiçbir zaman affetmeyeceğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Ercan, şöyle konuştu; "İzmir’de bu hatayı yaptılar. İzmir’de Melez Ovası’nın olduğu yerde, orda 17 yapı yıkıldı. İzmir’de olmamıştı deprem, Sisam’da olmuştu. Geldiler yıkılan evlerin yerine yeni yapı yaptılar. O zaman da söyledim, deprem bölgesinde evler göçmüşse oraya yeniden bir yapı yapamazsın! Başka seçeneği yok. Oradaki yorgun evleri yıkıp onları taşıman gerekiyordu. Üstüne vurarak söylüyorum, İzmir kırığı hareket ettiği zaman, Melez Ovası, Özkanlar ve Bornova’da ayakta ev çok az kalacak. Bunu söylüyorum, bunu görürüm görmem. Orası rezerv tarım alanıdır. Korunmuş tarım alanı, kimsenin dokunmaması gerekiyor. İzmir kırığı hareket ederse Melez ovasında olan Bayraklı, Özkanlar, Bornova kesiminde ayakta ev çok az kalacak. Buradaki manzaraları göreceğiz orada da. Kısa süre içinde boşaltılıp tarım alanı haline sokulması gerekiyor. Yoksa bunu deprem yapacak. Doğa hiçbir zaman yanlışı affetmez"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.