Prof. Dr. Hasan Olalı Foça'da Sempozyum ile anıldı

Prof. Dr. Hasan Olalı Foça'da Sempozyum ile anıldı

Akademik turizm çalışmalarının ülkemizdeki kurucusu Prof. Dr. Hasan Olalı İzmir’in Foça İlçesi’nde düzenlenen sempozyum da anıldı. Sempozyuma farklı alanlardan akademisyen, yüksek lisans ve doktora öğrencisi toplam 85 kişi katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi ile Anatolia Turizm Akademisi’nin işbirliğinde düzenlenen sempozyum Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi salonlarında gerçekleştirildi.

Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kozak’ın başkanlığında Prof. Dr. Hasan Olalı’nın öğrencileri Prof. Dr. Meral Korzay, Prof. Dr. Alp Timur, Prof. Dr. Öcal Usta ile Prof. Dr. Hasan Olalı’nın kızları Prof. Dr. Üzeyme Doğan ve Zühre Erel’in konuşmacı olarak katıldığı ilk  panel  “Hasan Olalı: Yaşamı ve Akademik Kişiliği” başlığıyla yapıldı. Panelde Prof. Dr. Hasan Olalı’nın kişiliği, akademisyenliği, aile babalığı, araştırmaları ve kitapları yazma aşamalarındaki hatıraları katılımcılarla paylaşıldı. Prof. Dr. Olalı’nın 1960 yılından vefatına kadar geçen dönemde turizm alanına yaptığı katkılar anlatıldı.

hasan-olali.jpg

Prof. Dr. Nazmi Kozak’ın yönettiği , Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Beykan Çizel, Katip Çelebi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Atila Akbaba ve Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Çağıl Hale Özel’in konuşmacı olarak yer aldığı ikinci panelde ise “Türkiye’de Bilimsel Turizm Dergileri”nin durumu ve yaşanan sorunlar tartışıldı. Panelde, bilimsel/akademik dergiler bilgi taşıyan araçlar olarak nitelendirildi ve vücuttaki kılcal damarlara benzer bir öneme sahip olduğu vurgulandı.

Sempozyum’da ayrıca Prof. Dr. Hasan Olalı’nın kitapları ve 9. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışmasına katılan karikatürlerde sergilendi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.