Prof. Dr. Nükhet Hotar, maske kullanımına dikkat çekti!

Prof. Dr. Nükhet Hotar, maske kullanımına dikkat çekti!

Türkiye, COVID-19 pandemisi ile mücadelede aldığı önlemler ve uygulamalarıyla süreci dünyada örnek gösterilecek bir başarıyla yürütmeyi sürdürüyor

Ülke genelindeki önlemlerin yanı sıra şehirlere özel önlemler ise valilikler tarafından belirleniyor. Kurumlar da bu süreçte gösterdiği hassasiyet ile mücadeleye destek oluyor. Dokuz Eylül Üniversitesi COVID-19 pandemisinin başladığı günden bu yana gerek topluma yaptığı bilgilendirmeler gerekse kendi içinde aldığı önlemler ile örnek teşkil ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın ve bilim kurullarının kararları ile önlemlerini şekillendiren ve yeni uygulamalar geliştiren Dokuz Eylül Üniversitesi COVID-19 pandemisiyle mücadelede kurumsal yayınlarında ve sosyal medya hesaplarında vatandaşları bilgilendiriyor. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, doğru bilginin önemine dikkat çekerek, “Biz hastanemizde topluma sağlık hizmeti vermenin yanı sıra üniversite olarak yaptığımız bilgilendirmeler ile de mücadeleye önemli katkılar sunuyoruz. Yayınlarımızda özellikle maske kullanımına dikkat çekiyoruz” diye konuştu. 

MASKE KONUSUNDA KARARLIYIZ

Dokuz Eylül Üniversitesi genelinde alınan önemlerin titizlikle sürdürüldüğünü belirten Hotar, “Özellikle maske konusunda çok kararlıyız. Mensuplarımızın kullanımı için maske tedariki yapıyoruz. Çalışma ortamlarının dezenfektasyonu periyodik olarak gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında toplumun kullanımı için de maskelerin uygun bertarafını sağlayacak yöntemler ve ürünler geliştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde UV ışığı kullanılarak dezenfektasyon sağlayan maske atık ünitelerinin üretim aşamasına gelindiğini duyurmuştuk, en kısa sürede kullanıma sunacağız” dedi. 

EL BİRLİĞİ İLE YENECEĞİZ

Maske seçimi ve kullanımı hakkında Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarıların dikkate alınması gerektiğini hatırlatan Hotar, “COVID-19 ile mücadelede maske önemli bir noktada bulunuyor. Tek kullanımlık maskeler doğru şekilde takılmalı. Takıp çıkarırken de hijyene dikkat edilmeli. Kumaş maskeler uygun şartlarda yıkanarak tekraren kullanılabilir. Topluca bulunulan ortamlarda maske mutlaka kullanılmalı ve sosyal mesafeye dikkat edilmeli, kişisel hijyen kurallarına uyulmalı. Önlemlerimizi kararlı şekilde sürdürerek el birliği ile bu salgının üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.