Prof. İsmail Ateş’in sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde

Prof. İsmail Ateş’in sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde

Prof. İsmail Ateş’in “Evren Tasarımları / Kainat Formları 2017 -2018” isimli sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde açıldı.

Geometrik soyut anlatımıyla sanatını ortaya koyan, ancak eserlerinde sınırları reddeden, sonsuzluklar, süreklilikler ve açıklıkları ifade eden resimleriyle öne çıkan Prof. İsmail Ateş’in 31 eseri Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. 
 
Resimlerinde sonsuz renk çeşitliliğini ton değişimleriyle sanatseverlere yansıtan Prof.İsmail Ateş’in “Evren Tasarımları/Kainat Formları 2017-2018” isimli sergisinin açılışına İzmir iş ve sanat dünyasından çok sayıda sanatsever ile Yaşar Topluluğu yönetici ve çalışanları katıldı. Sergi, 28 Nisan 2018 tarihine kadar  sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. 

Prof. İsmail Ateş, 6 Nisan 2018 Cuma günü de Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde bir söyleşi ile sanatseverlerle buluştu, sanat anlayışına, sanattaki gelişime vurgu yaptığı söyleşide sanatseverlerin sorularını da yanıtladı. Prof.İsmail Ateş; “Sanatımı icra ederken, etkilendiğim sanatçılar var, ancak tamamen sanatımı etkileyen bir isim yok. Ben, bütün sanat tarihi mirasından faydalanmaya gayret ediyorum.

Varoluşun sonsuz bir evren olduğuna dikkat çeken bir sanatseverin, neden resimlerini dört köşeye veya geometrik desenlere sığdırdığına ilişkin soruya şöyle yanıt verdi: “Temel formlar geometik formlardır. Geometrik formların evrenin oluşumundan bu yana değişmeyen formlar olduğu konusunda herkes hem fikir. Sanatçılar, geometrik desen yapayım diyerek yola çıkmıyor. Sanatçı geometrik desenlerle kendiliğinden buluşur. Günümüz bilgi toplumundaki insan her şeye vakıf ve egemen durumda olduğundan, soyutlanma ihtiyacı duyuyor. Her şey o kadar kolay ve ulaşılabilir ki günümüz soyut sanatı, bilmenin gururundan kaynaklanıyor. Geçmişte ise çaresizlikten bir form yapılıp ona sığılıyordu. Her sanatçı kendisini ifade edecek bir takım formlar ve renklerle bir dil oluşturur. Ben kendimi aynı bu şekilde geometrik desenlerde kullandığım renklerle ifade ediyorum.” dedi.

PROF. İSMAİL ATEŞ KİMDİR?


1960 yılında Göle’de doğdu. Lisans öğrenimini Gazi Üniversitesi, yüksek lisans ve sanatta yeterlik/doktora çalışmasını Hacettepe Üniversitesi Resim Anasanat Dalı’nda yaptı. 2002-2004 yıllarında New York Şehir Üniversitesi Hunter Sanat Bölümü`nde "research scholar" olarak, Amerikan Sanatı ve Sanat Eğitimi üzerine çalışmalarda bulundu. 


Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü`nde çalışmakta olan sanatçı; ikisi New York’ta olmak üzere 35 kişisel sergi açtı, Devlet Resim Heykel Sergisi “Birincilik Ödülleri ve DYO Sanat Ödülleri“ dahil olmak üzere, alanında 15 kez ödüle layık görüldü. Sanat üzerine makaleler yayınladı,  konferanslar gerçekleştirdi, yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda sergi, fuar ve bienale katıldı.


Sanatçının; Ankara Resim Heykel Müzesi, DYO Koleksiyonu, Kültür Bakanlığı Koleksiyonu, PTT Müzesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, TPAO Sanat Koleksiyonu, T.C. Merkez Bankası Koleksiyonu, Hacettepe Sanat Müzesi, Ankara Üniversitesi Koleksiyonu, Çırağan Sarayı ve ODTÜ Koleksiyonlarında, New York Birleşmiş Milletler Binası Türk Merkezi’nde ,Yurtiçi Özel Galeri ve Koleksiyonlar ile Amsterdam, Maastricht ve New York`taki bir kısım özel koleksiyonlarda yapıtları bulunmaktadır.


Yazarlığını Jale Erzen, Yahşi Baraz ve Şinasi Tek’in üstlendiği “Doğu Batı Arasında İsmail Ateş” adlı biyografi kitabı Aralık 2016’da Baraz Yayınları’ndan çıkmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.